שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

שבקיה

תאריך פרסום: 6/5/2006
דרוג הגולשים:

מצרכים

מתכון לשבקיה.

רשתיות בסירופ - שבקיה

1 חב’ מרגרינה [או חמאה]
1 כוס מים פושרים
600 גר’ קמח [ 5 עד 5.5 כוסות בערך]

לסירופ-

2 כוסות סוכר
1.5 כוס מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות מי ורדים או הדרים.


אופן ההכנה

ממיסים מרגרינה עם כוס המים על האש.
מקררים מעט ומערבבים עם הקמח.
לשים עד שנהיה בצק רך.
מחלקים ל- 3 כדורים, מפזרים עליהם מעט קמח ומכסים במגבת.
מרדדים את כדור הבצק לעובי 1 ס”מ.
מגלגלים לנקניק.
פורסים לחתיכות ברוחב 3 ס”מ.
כל חתיכה מרדדים לריבוע בגודל 8 ס”מ.
מישרים עם גלגלת שיניים ומעבירים בתוך הריבוע 3-4 חריצים,לא
עד הסוף - שכל צלעות הריבוע ישארו שלמות.
בכל ריבוע כזה קולעים מעין מקלעת.
מכסים במגבת שלא יתיבשו וגומרים להכין את כל הבצק.
מטגנים בשמן עמוק וחם להזהבה.
בינתיים מבשלים את הסירופ להסמכה.
טובלים את הרישתיות בסירופ החם.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

סלטים