מחברת המתכונים שלי

כאן תוכלו לשמור את המתכונים שאהבתם מתוך האתר, להוסיף את המתכונים המנצחים שלכם ולשתף גולשים אחרים.
בישולים ב-
הצטרפו למועדון החברים של אסם וקבלו את כל העדכונים לדואר שלכם

מחשבון המרה

  • מ"ל
  • כף
  • כוס
  • כפית

בלוגים

זלביה מצרית

מתוך הבלוג: הבלוג של פזית תאריך פרסום: 22.11.2010 לכבוד חג החנוכה הקרב ובא הנה לכם מתכון של זלביה מצרית שהילדים לא מוותרים לי עליו ואין חנוכה בלעדיו ואם אפשר גם כמה פעמים 3.5 כוסות קמח
1.5 כפות שמרים יבשים או חצי חבילה
1/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
מעט מלח
1 1/4 כוסות מים פושרים

סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מעט מיץ לימון







אופן ההכנה

לעבד את כל החומרים יחד כשאת המלח מוסיפים בסוף על מנת שלא יגע בשמרים.עד שהבצק מתאחד,הבצק דליל וזה בסדר. מתפיחים שעה ואח”כ מחממים שמן בסיר עמוק ומעבירים בעזרת 2 כפיות את הבצק ככדור קטן אל תוך השמן. יש להקפיד שהשמן יהיה חם ולהנמיך את הגז על מנת שיתבשל מבפנים.
אחרי שמסימים לטגן להכניס את הזלביה לסירופ ולבריאות




זלביה זלביה עוד בבלוג: לחמה בעג’ין חלות לשבת סחוג סלטים - ב’ עוגיות קוקוס ואגוזים לפסח
תגובות הוסף תגובה

זלביה מצרית -הערה

פזית יקרה אני לא יודעת ממי קיבלת את זה,אבל זלביה מצרית מקורית של סבתא שלי ממצרים -קמח, שמרים קורט מלח ומים בלבד, כל תוספת אחרת , היא לא מצרית איריס, 01/12/2010 17:17:00

זלביה מצריות

מאיפה המתכון הזה עם ביצים .זה מים קמח ושמרים .זה של עניים. לא היו בצים. זה שדרוג. חג שמח..... מלי, 01/12/2010 13:23:00

נראה מעולה!!

ענבל, 25/11/2010 10:37:00