שלום אורח, התחבר

טיפים לבישול עם מוצרי חלב וביצים

טיפים וטריקים
  • בישול ביצה רכב או קשה מבלי שתתבקע   (טיפ גולשים)

    כשרוצים לבשל ביצה רכה או קשה מבלי שתתבקע מכניסים לכלי ומוסיפים מים לא עד הסוף כך שהביצה תהיה חשופה באוויר ללא מים מלמעלה עד הסוף.
    כשזה מתחיל לרתוח מוסיפים את שאר המים לכיסוי ומבשלים כמה שרוצים הביצה לעולם לא מתבקעת

    סגירה
  • איך שומרים גבינות עזים? 

    גבינות עזים צריכות להמשיך ולנשום גם כשהן במקרר. למרות הריח חייבים לתת להן אוורור: עוטפים את הגבינות בנייר פרגמנט (שעווה) ושומרים בתוך קופסא או שקית לא סגורה.

    סגירה
  • ביצה קשה  (טיפ גולשים)

    כשה מבשלים ביצה - מוסיפים למים 1/2 כפית מלח -והביצה נישארת שלמה אפילו שנסדקה

    סגירה
  • ביצה קשה או לא?  (טיפ גולשים)

    כדי לדעת האם הביצה היא קשה או טריה מסובבים את הביצה על השיש כמו סביבון.. אם הביצה מסתובבת מהר-סימן שהיא קשה אחרי בישול. אם היא מסתובבת לאט- סימן שזאת ביצה טריה...

    סגירה
  • ביצים   (טיפ גולשים)

    כדי להפריד ביצה מהקרטון בלי שהיא תתפוצץ פשוט צריך להטיב קצת את הקרטון והיא תצא

    סגירה
  • ביצים לכל בישול....  (טיפ גולשים)

    לכל בישול אם משתמשים עם ביצים צריך להוציא אותם מהמקרר בערך שעה לפני שמשתמשים בהם

    סגירה
  • ביצים קשות  (טיפ גולשים)

    הדרך הטובה להכנת ביצה קשה: קודם להכניס את הביצה לסיר (פינג’אן) בזהירות שלא תיסדק ולאחר מכן את המים.(אפשר גם להוסיף מלח ליתר ביטחון) ברגע שהמים רותחים יש להנמיך את האש ללהבה נמוכה ואז מודדים 10 דק’ בדיוק והביצה מוכנה ולא נסדקת כלל.

    סגירה
  • גבינה ביתית  (טיפ גולשים)

    להחמיץ שקית חלב
    לאחר שהחמיץ להכניס לאמבטיה אדים לבשל כ רבע שעה על אש בינונית לשים בתוך משננת חיתול ולשפוך את החלב המבושל לתוך מסננת.
    לקרר ובתאבון

    סגירה
  • גבינה מגוררת 


    קל יותר לגרר גבינה קשה (צהובה, בולגרית, רוקפור) אחרי שהיא בילתה שעה במקפיא. כשהגבינה קשה " היא נוחה יותר לעבודה עם פומפיה.

    סגירה
  • גבינה מגוררת 2 

    לפני שמגרדים גבינה על פומפיה מומלץ למרוח מעט שמן על הפומפיה, כך הגבינה לא תידבק – וגם תהליך הניקוי יהיה קל יותר.

    סגירה
  • הקצפת ביצים 

    ביצים הכי טוב להקציף כשהן נמצאות בטמפרטורת החדר. לכן מומלץ להוציא אותן מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההקצפה.

    סגירה
  • הקצפת קצפת (1) 

    כדי לקבל קצפת יציבה וחזקה מומלץ לקרר היטב את הקערה והשמנת לפני ההקצפה. 15 דקות במקפיא יעשו את העבודה.

    סגירה
  • הקצפת קצפת (2) 

    כשמקציפים שמנת מתוקה לקצפת מומלץ להוסיף את הסוכר רק באמצע ההקצפה. כך הקצפת מתקבלת חזקה ויציבה יותר.

    סגירה
  • כדי להאריך את חיי הגבינה הצהובה  (טיפ גולשים)

    מומלץ לאחסן בכלי יחד עם מספר קוביות סוכר בכדי למנוע עובש ולהאריך את חייהם

    סגירה
  • מפרידים ביצים  (טיפ גולשים)

    השיטה הכי טובה להפרדת ביצים היא בידיים.
    לובשים כפפות חד-פעמיות (או שלא) ופשוט שופכים את הביצה בין האצבעות, ופשוט מסננים ונותנים לחלבון ליפול מבין האצבעות ואת החלמון שומרים ביד ומעבירים לכלי אחר. קל ומהיר.

    סגירה
  • עטרות נייר לביצים   (טיפ גולשים)

    אני שמה במקום ששמים ביצים עטרות נייר צבעוניות ובכל אחת שמה ביצה גם שומר מלכלוך וגם צבעוני ויפה

    סגירה
  • קצף איימתני 

    לקראת סוף ההקצפה של חלבונים להוסיף קצת מלח/חצי כפית מיץ לימון

    סגירה
  • קצף טוב   (טיפ גולשים)

    כדי שיהיה קצף גבוה החלבונים חייבים להיות בטמפרטורת החדר אם רק הוצתם את הביצים מהמקרר אפשר לחמם אותם במים

    סגירה
  • קצף יציב  (טיפ גולשים)

    כדי שקצף הלבנים יהיה יציב יותר יש להוסיף ללבנים קורט מלח לפני ההקצפה

    סגירה
  • קצפת משמנת מתוקה  (טיפ גולשים)

    כדי לקבל קצפת יציבה ותפוחה יותר כדאי להוסיף את הסוכר לקצפת רק לקראת סוף ההקצפה.

    סגירה