שלום אורח, התחבר

טיפים להכנת ריבות, מאת גיל חובב

טיפים וטריקים
  • בוחרים פירות 

    מותר להשתמש בפרי שאינו במיטבו, אבל בשום פנים ואופן לא בפרי רקוב. את כל העיניים, החבורות, השריטות וכוויות השמש נא להוציא בסכין חדה.

    את חומרי הגלם לריבה (כלומר את הפרי), הכי טוב לקנות במכולת, במרכול או בשוק ממש ממש בסוף היום. כך מקבלים המון פרי במחיר נמוך.

    סגירה
  • בישול במידה 

    אסור לבשל ריבה יותר מדי. זה הופך את הסוכר שבה לקרמל ואז מתקבלת ריבה כהה וצמיגה מדי.
    מותר להפסיק בישול ריבה באמצע ולחזור ולהרתיח אחרי כמה שעות.

    סגירה
  • מעקרים צנצנות 

    את הריבה המוכנה יש להעביר לצנצנות שעוקרו, כלומר נחלטו בסיר ובו מים רותחים. גם את המכסים יש לעקר.
    מנסיוני – גם צנצנות שנשטפו במים חמים וסבון (כולל המכסים) אינן מפתחות עובש.

    סגירה
  • נוזלים 

    בסיר, לפני הבישול, תמיד ייראה לך שחסרים מים, אבל הפרי יפריש כמות מדהימה של מים במהלך הבישול, אז אל דאגה.

    סגירה
  • פטנט לבדיקת קרישה מס’ 1 

    שמים צלחת שטוחה במקפיא. כשחושבים שהריבה מוכנה, יוצקים כף מהריבה הרותחת על הצלחת הקפואה ומחכים שלושים שניות. עכשיו מעבירים אצבע באמצע שלולית הריבה. אם השלולית נסגרת מייד – הריבה עדיין אינה מוכנה. אם השלולית נשארת חצויה – זה מוכן.

    סגירה
  • פטנט לבדיקת קרישה מס’ 2 

    בוחשים את הריבה שבסיר בכף ומרימים את כף בניצב (כך שהשקע שבה לא יכיל ריבה). אם הריבה נוזלת מהכף בזרזיף אחד – הריבה עדיין מיימית מדי. אם ביותר – הריבה קרושה

    סגירה
  • צמיגות 

    הריבה החמה תמיד נראית נוזלית יותר מכפי שהיא באמת. אחרי צינון היא מגובשת יותר.
    אם התקבלה ריבה צמיגה מדי, אפשר להחזיר לסיר, להוסיף חצי כוס מים, לערבב במרץ ולבשל עוד קצת.

    סגירה
  • ריבות  (טיפ גולשים)

    הגורם לריבה להיקרש זה חומר שנקרא פיקטין הוא נמצא בכמות גדולה בתפוחי עץ או בפרי הדר,לכן כשמבשלים ריבות שאין בהן הרבה פיקטין מוסיפים , או תפוח עץ (רצוי ירוק)מגורד דק לפרי או את הקליפה והחרצנים (בתוך גזה ובאמצע הבישול מוציאים).כמו כן אפשר להשתמש במקום במים בכוס מיץ תפוזים או בחצי כוס לימון.

    סגירה