שלום אורח, התחבר

טיפים שונות

טיפים וטריקים
  • אגוזים קצוצים 

    כשקוצצים אגוזים (וגם שקדים או בוטנים) במעבד מזון כדאי להוסיף 1-2 כפות קמח. הקמח סופח את השמן שמפרישים האגוזים ומונע מהם להפוך לעיסה דביקה.

    סגירה
  • אורז  (טיפ גולשים)

    אם מוסיפים לאורז כמה טיפות לימון הוא לא נדבק

    סגירה
  • אורז  (טיפ גולשים)

    אצלי בבית אוכלים כל יום אורז
    ולפני כשבועיים עליתי על דבר נפלא.
    עד עכשיו הייתי מבשלת על הגז 20 דקות.
    עכשיו את אותם 20 דקות אני מניחה על הפלטה והאורז יוצא אחד אחד.
    תודה ובברכה טובה

    סגירה
  • אורז שטוף 


    אורז שאמור לצאת "אחד אחד" מומלץ לשטוף לפני הבישול. לעומת זאת אורז שאמור להיות דביק או עיסתי – כמו למשל ריזוטו, לא מומלץ לשטוף.

    סגירה
  • איך לשמור על רסק עגבניות במקרר  (טיפ גולשים)

    פתחנו קופסת רסק עגבניות ולא השתמשנו בכולה!? אפשר ליצוק על הרסק שנותר מעט שמן וזה מונע את העובש שנוצר.
    עדיף להעביר לקופסת פלסטיק ולהקפיא ואז כל פעם כשרוצים מוציאים משתמשים ומחזירים למקפיא

    סגירה
  • איך לשמר רסק עגבניות  (טיפ גולשים)

    רסק עגבניות בקופסה גדולה אני ממליצה בחום רב לשמור כך.
    לקחת שקית ניילון פשוטה אפילו של סופר לשטח אותה על השיש לשפוח את כל תכולת הרסק על השקית ולסדר בעזרת כך לרוחב השקית כמו גלילה לגלגל צמוד להדק שוליים ולהקפיא. כך כל פעם שאתם צריכים רסק פשוט מוציאים מהמקפיא פורסים כמו נקניק ולהחזיר להקפאה בהצלחה

    סגירה
  • איך מונעי ריח מדגים  (טיפ גולשים)

    ריח בידיים מהבישול - מדגים, שום, בצל ועוד - שוטפים את הידיים במים ומשפשפים אותם בנירוסטה כלשהיא (סיר, מחבת, מכסה) ושוב שוטפים במים והריח כלא היה
    רחלי

    סגירה
  • איך שומרים על נקניק פרוס במקרר (טיפ של סוזן מהפורום) 

    אם הנקניק נמצא בוואקום, להחליף אריזה, לעטוף בנייר מגבת (על נייר הפרגמנט שבו ארוז הנקניק) לשים בשקית ניילון ולסגור עם גומיה. כל כמה ימים להחליף הנייר ולנגב השקית. אפשר גם בנייר ובקופסת פלסטיק עם מכסה.
    גם גבינה צהובה נשמרת מצויין באותה שיטה.

    סגירה
  • במקום אלכוהול 

    בתור תחליף לאלכוהול המופיע במתכוני אפיה רבים, ניתן להשתמש במיץ פרי, רצוי פרי סחוט טבעי. ההחלפה עובדת בצורה הטובה ביותר כאשר במתכון המקורי מופיע ליקר וכך ניתן להתאים בקלות את הפרי לליקר.

    סגירה
  • בקבוקי קטניות   (טיפ גולשים)

    לקחת בקבוקי שתיה קלה מומלץ של פריגת עם הפיה הרחבה ליבש אותם והכניס לתוכם קטניות כגון : חומוס , עדשים וכדו’ גם חוסך מקום וגם שומר על טריותם וגם לא צריךלחפש אותם

    סגירה
  • גירוד שוקולד  (טיפ גולשים)

    בכדי להקל על הגירוד, כדאי להקפיא קודם למספר שעות

    סגירה
  • דבש  (טיפ גולשים)

    דבש סופג ריחות לכן יש לאחסן אותו בכלי אטום

    סגירה
  • דבש מגובש 

    דבש מגובש אינו מקולקל, ההתגבשות היא הליך טבעי לחלוטין. כדי להחזיר דבש שהתגבש למצבו הנוזלי משרים את הצנצנת בכלי עם מים חמים או מחממים במשך כמה שניות במיקרוגל (רק אם האריזה אינה מכילה מרכיב שעשוי ממתכת).

    סגירה
  • הוספת צבע למרק עוף  (טיפ גולשים)

    אמי ז"ל, לימדה אותי שיש להוסיף חתיכה סלק (מקולף כמובן) לבישול מרק העוף. כך המרק מקבל גוון "חי" ואינו נשאר אנמי.
    לבריאות
    ציקי גביש

    סגירה
  • הורדת שומן   (טיפ גולשים)

    לניקוי שומן מארונות מטבח חרסינות ועוד אני משתמשת עם אציטון על צמר גפן זה מנקה את השומן לחלוטין ללא שום התאמצות


    אסור להשתמש באציטון לניקוי למוצרים העשוייים מפלסטיק

    סגירה
  • החבא את האוכל שלא אהוב במשהו אהוב  (טיפ גולשים)

    יש לי בעל וגם ילדה שיש דברים שהם לא אוכלים כמו ירקות מסוימים החוכמה היא לעשות קציצות שלמשהו שהם אוהבים ולהכניס משו שהם לא אוהבים (למשל הילדה שלי לא אהבה תירס עשיתי קציצות תפוחי אדמה והוספתי תירס והיא זללה גם קישואים בעלי לא אהב הכנסתי לתוך פשטידה והוא לא הרגיש )

    סגירה
  • הסמכת מרק (טיפ של רותי מהפורום) 

    טיפ בריא: כשהמרק מוכן מבחינת הטעם והירקות, לוקחים 3-4 כפות של קואקר (שבולת- שועל), קולים על מחבת טפלון (משגיחים שלא ישרף!!!), מוסיפים למרק ומבשלים עוד כ-10 דקות ,עד שהמרק מסמיך ומקבל מרקם נפלא!

    סגירה
  • הפגת ריח רע מדגים  (טיפ גולשים)

    כדי להפיג ריח רע מדגים מומלץ להשרות בכ- רבע כוס יין (לבן, או ורוד, אפילו תירוש מתאים), מהול במים.

    סגירה
  • השריית קטניות  (טיפ גולשים)

    שכחתם להשרות את החומוס או השעועית ביום חמישי בלילה? לקצור התהליך ניתן להשרות את הקטניות במים רותחים+סודה לשתיה.לחזור על זה כפעמיים או שלוש. ותוך שעתיים בערך הקטניות מתנפחות ונתנות לבשול.

    סגירה
  • טחינה לבנה  (טיפ גולשים)

    בכדי לקבל טחינה בצבע לבן יש להוסיף לה מים קרים מאוד

    סגירה
  • טיגון דגים 

    כשמטגנים או צולים דג על המחבת רצוי להתחיל קודם בצד של העור – כך הדג לא יתקפל וישמור על צורתו המקורית.

    סגירה
  • טיפ לטיגון   (טיפ גולשים)

    שמטגנים וצריך פרורי לחם או קמח אני שמה את החומרים הללו על מבת נייר ואחר כך נזרק לפח הצלחת נקיה ואין את הדבק.

    סגירה
  • טיפ להשריית קטניות  (טיפ גולשים)

    כדי שתמיד יהיו קטניות זמינות כמו:חומוס שעועית יש להשרות במים כמות גדולה ואז לחלק לשקיות אוכל,לשים במקפיא ולהשתמש לפי הצורך

    סגירה
  • ייבוש כיפה   (טיפ גולשים)

    מניחים במיקרוגל צלוחית פלסטיק הפוכה בגודל הרצוי מעל מניחים את הכיפה הרטובה מפעילים את המיקרוגל 2 דקות ואז הכיפה יוצאת יבשה .

    סגירה
  • כדי שאורז יצא אחד אחד  (טיפ גולשים)

    מטגנים את האורז ולא לשטוף לפני!! על כל כוס אורז כוס וחצי מים רותחים שופכים לסיר ומביאים לרתיחה מטבלים לפי הטעם ואז מנמיחים את האש ללהבה נמוכה ביותר למשך 15-20 דקות לא פותחים את המכסה ולאחר שמכבים את האש עוד 5 דק’ עם המכסה ואחר כך... בתאבון

    סגירה
  • מיץ לימון לכל השנה (טיפ ש סוזנה מהפורום) 

    הלימונים זולים עכשיו, 2-3 ש”ח לק”ג. זה השמן לקנות כמות גדולה, לסחוט המיץ ולהקפיא במתקן לקוביות קרח או שקיות מיוחדות לעיגולים. וכך יש מיץ לימון זמין לכל השנה ומה שיותר חשוב, אין צורך לפתוח לימון שלם בשביל כמה טיפות לכוס תה

    סגירה
  • מרק בטטה  (טיפ גולשים)

    כדי להפוך את מרק הבטטה למשהו מיוחד באמת, צריך לטגן קלות קרע עוף יחד עם שום, ולזה להוסיף את הבטטות ושאר הירקות יחד עם המים. כאשר מגיעים לשלב טחינת כל הירקות, מוסיפים לבלנדר גם את העוף. יוצא מדהים!

    סגירה
  • נזילת גלידה  (טיפ גולשים)

    בכדי למנוע נזילות גלידה מהגביע (במיוחד אצל ילדים) יש לשים בתחתית הגביע מעט מרשמלו מיניאטורים

    סגירה
  • עוגות קלות ( מבחינת קלוריות )   (טיפ גולשים)

    בכל עוגה שיש צורך בשמן בכמות גדולה ניתן להמיר זאת בחלב דל שומן או במיץ בהתאם לעוגה

    סגירה
  • עישבי תיבול מיובשים  (טיפ גולשים)

    אופן הכנה

    לוקחים עישבי תיבול עלים בילבד מיסוג פטרוזיליה שמיר בזיליקום
    \קוסברה

    מנחים על צלחת במיקרוגל למשך
    4 דקות
    מיתקבל עשב תיבול מיובש

    לאכסן בקופסא סגורה

    סגירה
  • קצף חלבונים   (טיפ גולשים)

    יש להוסיף חלבון נוסף על כל ארבעה חלבונים מוקצפים "שבורים" ולהקציף ל30- שניות בלבד

    סגירה
  • קרם שוקולד  (טיפ גולשים)

    כדי שקרם השוקולד לא היתגבש לקרום קשה באפייה יש לחורר את הקרום בצפיפות בעזרת קיסם עץ

    סגירה
  • רביכה בלי גושים לתבשיל  (טיפ גולשים)

    כשרוצים להכין רביכה של קורנפלור ומים לתבשיל או למרק, במקום לערבב בקערה או כוס עד להמסת הגושים, אפשר לקחת צנצנת לשים בה את כל חומרי הרביכה, לסגור היטב היטב לנער חזק ולשפוך לסיר כנ"ל אם רוצים להכין רוטב לסלט - יוצא מצויין בסלט כרוב

    סגירה
  • ריכוך קטניות 

    כדי לרכך חומוס ושעועית לפני הבישול מומלץ להשרות אותם במים עם אבקת סודה לשתיה. כשהקטניות רכות זמן הבישול מתקצר.

    סגירה
  • שום לכל השנה  (טיפ גולשים)

    עכשיו העונה לקניית שום.
    למי שמבשל הרבה עם שום כדאי להשקיע מעט זמן ולהכין מלאי של שום טחון ומוכן לכל השנה. לטחון כמות גדולה של שיני שום קלופים בקוצץ ירקות לערבב עם מעט שמן ומלח, לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא. כל פעם, כשרוצים להשתמש בו מפשירים חלקית מס’ דקות מוציאים את הכמות שרוצים ישר לסיר ומחזירים למקפיא.

    סגירה
  • שידרוג סלט ירקות  (טיפ גולשים)

    כדי לתת לסלט ירקות טעם מיוחד, אפשר לקלות שומשום במחבת טפלון (בזהירות שלא ייחרך). להוסיף לסלט ירקות-וגם לסלטים אחרים כמו כרוב.
    נותן טעם - משהו...

    סגירה
  • שימור רסק עגבניות  (טיפ גולשים)

    כשכמויות הבישול קטנות למשל במשפחות חד הוריות כדי למנוע קלקול של רסק העגבניות יש לפתוח את הקופסא של הרסק משני צידיה ולהקפיא אותה וכשצריך להשתמש פשוט דוחפים מעט מצד אחד, חותכים עידול לפי הגודל הרצוי ומחזירים למקפיא

    סגירה
  • שמן עמוק 

    למרות ההנחה הרווחת, טיגון בשמן עמוק "זול" יותר מבחינה קלורית מטיגון בשמן רדוד. כאשר מטגנים בשמן עמוק ובחום גבוה השמן אוטם את המזון ואינו נספג בו, בעוד שטיגון בשמן רדוד מוביל לספיגת השמן במזון.

    סגירה
  • שמן צלול  (טיפ גולשים)

    בטיגון עמוק כמו ל-
    לחמניות פריקסה , סופגניות ועוד....
    לזרוק לתוך השמן כמה פרוסות גזר כך השמן לא נשרף ומשאיר אותו צלול .

    סגירה
  • שמן קרוש 

    יש שמני זית שמתגבשים בקירור - הדבר הזה אינו מעיד בשום אופן על איכותו של השמן.

    סגירה
  • תבשיל מלוח מידי  (טיפ גולשים)

    שיטה ידועה כאשר תבשיל יוצא מלוח מידי- פשוט להוסיף תפוח-אדמה ולבשל עוד מעט - התפו"א סופג את המלח.
    בתאבון

    סגירה
  • תיבול דיאטטי לסלט  (טיפ גולשים)

    לסלטים שמתבלים עם חומץ , לימון, מלח וסוכר, אני מחליפה את הלימון והסוכר בתרכיז לימון דייט. מתאים למשל לסלט כרוב בתוספת בוטנים קלויים כתושים.

    סגירה