שלום אורח, התחבר

קדרות מסביב לעולם

  • קדרות מסביב לעולם

    ליהודים יש חמין, לתאילנדים קארי ירוק וההונגרים זוללים גולאש. בואו להכיר את מאכלי הקדרה השונים

  • ביף סטרוגונוף

    מגיע מרוסיה וקרוי על שמו של הרוזן סטרוגונוף, שהטבח הצרפתי שלו חתום על היצירה.
    זהו תבשיל קדרה עשיר של נתחי בשר בקר (בעיקר פילה), עם בצל ופטריות, ברוטב שמנת חמצמץ. את החמיצות מעניקים מלפפונים חמוצים קצוצים, ויש המוסיפים לו גם פפריקה שצובעת הכל בוורוד. אפשר למצוא גרסאות כשרות לסטרוגונוף עם שמנת צמחית, חלב סויה או חלב קוקוס, כמו במתכו המצורף:
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • בף בורגיניון

    מגיע מצרפת וקרוי על שם האזור שממנו הוא מגיע – בורגון, המשמעות המילולית של השם היא "בקר בנוסח בורגון".
    בקדרה הצרפתית מתבשלים נתחי בשר וירקות שורש ביין אדום. לפני הבישול הבשר שורה במשרה של יין אדום ותבלינים ("בוקה גרני"), הוא עובר טיגון קצר ומתבשל שעה ארוכה בנוזלי המשרה. המהדרין מוסיפים פטריות שמפניון מטוגנות (בחמאה, כמובן) לחצי השעה האחרונה של הבישול.
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • גולאש


    המאכל ההונגרי המפורסם ביותר הוא סוג של נזיד שיכול להגיע סמיך כמו תבשיל קדרה או דליל כמו מרק (ובהרבה גרסאות – באמצע). במקור זה היה האוכל של פשוטי העם: בגלל הבישול הממושך אפשר להכין אותו מחלקי בשר קשים וזולים יחסית.
    גולאש מכיל בדרך כלל בשק בקר (בקוביות גדולות), בצל, פלפל אדום או ירוק והרבה פפריקה מתוקה וחריפה. כדי להפוך אותו לארוחה שלמה מוסיפים גם תפוחי אדמה.
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • חמין


    החמין הוא למעשה המצאה יהודית כשרה. הוא נולד בעקבות האיסור להדליק אש ולבשל בשבת. לכן צריך להתחיל את הבישול לפני כניסת השבת, כדי שבארוחת הצהריים של יום שבת תהייה ארוחה בשרית חמה.
    חמין ("חם" ברבים, בלשון חז"ל) היא מילה כוללת למגוון מאכלים המתבשלים לאורך זמן על אש נמוכה. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, ובדרך כלל החמין מכיל תפוחי אדמה, קטניות (שעועית, גריסים, חומוס), ביצים ובשר בקר. המהדרין מוסיפים קישקע (מעיים ממולאות) או קציצה / פשטידה מתובלת.
    לאחר שעות ארוכות על האש החמין מקבל צבע חום עשיר.
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • צ’ילי קון קרנה

    מאכל קדרה השייך לז’אנר שנקרא "טקס-מקס" שילוב של טקסני ומקסיקני, או במילים אחרות – אוכל מקסיקני אמריקני. ובתור שכזה הוא גם המאכל הלאומי הרשמי של מדינת טקסס. במקסיקו לא תמצאו צ’ילי קון קרנה (מלבד אולי במסעדות לתיירים), המאכל הזה הומצא ומשגשג בארצות הברית.
    זהו תבשיל סמיך ועשיר המכיל סוגים שונים של בשר (בקר, עוף או חזיר), ירקות ותבלינים. המרכיב היחידי שתמיד יהיה בצ’ילי הוא הצ’ילי – פלפל חריף. הצ’ילי הקלאסי מורכב מבשר בקר, בצל, עגבניות, שעועית יבשה ופלפלים חריפים. על הבסיס הזה אפשר לשחק בהמון וריאציות: להוסיף ירקות וקטניות, להחליף את הבשר בעוף ואפילו להכין צ’ילי צמחוני (אם כי אז הוא לא יהיה קון-קרנה). העיקר לא לשכוח את הפלפלים החריפים.
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • קארי הודי


    "קארי" הוא שם כללי למגוון גדול של תבשילים הודיים בעלי רוטב עשיר והרבה תבלינים ארומתיים. תבשיל הקארי המפורסם ביותר (מפורסם ביותר במערב) מבוסס על תערובת תבליני קארי (כורכום, כמון, חרדל, פלפל, ציפורן ועוד), עוף, בקר או דגים וחלב קוקוס. כל אלה מתבשלים ביחד לתבשיל סמיך ומלא טעם.
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • קארי תאילנדי

    להבדיל מהקארי ההודי, הקארי התאילנדי לא מבוסס על תבלינים יבשים אלא על "משחה" העשוייה מתערובת של תבלינים, עשבי תיבול, שום ופלפל חריף. לתאילנדים יש שלוש מחיות קארי עיקריות: אדומה (עם הרבה פלפל חריף אדום), צהובה (עם תבלינים כמו כורכום שצובעים אותה) וירוקה (עם פלפל ירוק ועשבי תיבול).
    את מחיות הקארי מכינים לבד או קונים בחניות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק, מוסיפים לעוף, בקר, דגים או ירקות ומסמיכים בעזרת חלב קוקוס (או שמנת צמחית).
    היכנסו למתכון

    סגירה
  • שוקרוט


    החמין הגרמני המסורתי, עשיר, שמן וגדוש במרכיבים מחממים. המרכיב הבסיסי שלו הוא כרוב – וזהו גם שמו בצרפתית. הגרמנים, בעיקר בחבל אלזס (הקרוב לצרפת), מכינים את השוקרוט שלהם עם תפוחי אדמה והמון בשר חזיר מעושן – בצורת נקניקיות או נתחים שלמים.
    היכנסו למתכון

    סגירה