שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים בצק רבוך

מתכון בסיסי להכנת בצק רבוך:


250 מ"ל מים
100 גרם חמאה
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
150 גרם קמח
150 גרם ביצים

יוצקים לסיר כבד וגבוה את המים ומוסיפים חמאה, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה גבוהה.
מוסיפים את כל הקמח ומערבבים מיד בכף עץ. מנמיכים את החום ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל בערבוב מתמיד במשך כ-5 דקות, עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים למיקסר עם כלי גיטרה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר ל-60 מעלות, כ-5 דקות. מגבירים את המהירות ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם, יש לוודא שהביצה מתערבבת לחלוטין בבצק לפני שמוסיפים את ההבאה.
ממשיכים לערבב עוד כדקה ומפסיקים את הפעולה. הבצק מוכן לעבודה.

מתכונים:
פחזניות מעולות
פחזניות או לחמניות לפסח
מיני פחזניות במילוי פודינג וציפוי ג’לי