שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים חלה

מצרכים
500 גרם קמח שמרים
1 ביצה
3/4 כוס מים
50 גרם דבש
כפית מחוקה מלח דק
חצי כוס שמן קנולה
1 ביצה להברשה


אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מניחים את הביצה ומים ומתחילים ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואחריו את הדבש.
3. ממשיכים ללוש כ3 דקות לקבלת בצק.
4. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן ואחריו את המלח.
5. ממשיכים ללוש כ10 דקות נוספות.
6. מכסים במגבת ומתפיחים באזור חמים ולח כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7. מוציאים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
8. מחלקים את הבצק ל - 3 ויוצרים רצועות.
9. קולעים לצמה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
10. מכסים במגבת ומתפיחים כ- 45 דקות.
11. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
12. מברישים בעדינות את החלה בביצה טרופה. מפזרים מעל סומסום, פרג או מלח גס.
13. אופים כ - 25 עד 35 דקות.