שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים לחמניות

מצרכים
500 גרם קמח שמרים
1 ביצה
3/4 כוס מים
30 גרם דבש
כפית מחוקה מלח דק
1/3 כוס שמן זית
1 ביצה להברשה
100גרם תוספת שרוצים - אגוזים, פרג , זיתים , צימוקים וכו׳


אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מניחים את הביצה ומים ומתחילים ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואחריו את הדבש.
3. ממשיכים ללוש כ-3 דקות לקבלת בצק.
4. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן ואחריו את המלח.
5. ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את התוספת ולשים עוד כדקה.
6. מכסים במגבת ומתפיחים באזור חמים ולח כ שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7. מוציאים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
8. יוצרים לחמניות בגדלים שרוצים ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
9. משמנים בעזרת מברשת בשמן זית ומתפיחים כ -45 דקות.
10. מחממים תנור ל-190 מעלות.
11. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה.
12. מפזרים מעל מעט מלח גס או תוספת אחרת.
13. אופים כ -15 דקות עד שנהיה זהוב