שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים סופגניות

מצרכים
500 גרם קמח שמרים
40 גרם סוכר
140 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
2 ביצים
1 חלמון
רבע כפית גרדת לימון או תפוז
קורט מלח
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר


אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, סוכר, ביצים, חלמון, גרדת לימון ומלח.
2. מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים.
6. מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ
7. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן ומרווחים של כ- 3 ס"מ .
8. משמנים מעט את הכדורים על מנת למנוע התייבשות.
9. מתפיחים שוב כ -45 דקות עד להכפלת הנפח.
10. מחממים בסיר רחב שמן לחום בינוני נמוך.
11. מטגנים כ4 עד 5 סופגניות בכל פעם 5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
12. מעבירים לנייר סופג. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.