שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים עוגיות

שלוש שיטות להכנת עוגיות:

1.מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל צר בקוטר 3 ס"מ, ניתן לצפות בסוכר, אגוזים, תבלינים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. מחממים תנור ל170 מעלות. מוציאים את הגלילים ופורסים בעדינות לעוגיות בעובי 2 ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ. אופים כ 12 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומצננים.

2. מרדדים את הבצק על נייר אפייה עם מעט קמח, לעובי של כ-1.5ס"מ. מעבירים למקרר לחצי שעה. מוציאים כשהבצק מוצק לגמרי . קורצים צורות בעזרת קורצן עוגיות שבחרתם ומעבירים לתבנית אפייה עם נייר פרגמנט, במרווחים של 5 ס"מ. אופים כ-12 דקות.

3. בעזרת ידיים מקומחות או רטובות יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-ס"מ. מסדרים על תבנית עם נייר פרגמנט במרווחים של 5-ס"מ. מעבירים למקרר לחצי שעה. מוצאים ואופים כ-12 דקות.

מתכונים:
עוגיות טחינה וחצאי שקדים מולבנים
עוגיות לילדים
עוגיות חמאה ושומשום
עוגיות שוקולד צ’יפס