שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים עוגת שושנים

מצרכים
500 גרם קמח שמרים
150 מ״ל חלב
2 ביצים
70 גרם סוכר
רבע כפית מלח דק
200 גרם חמאה רכה
100 גרם פודינג וניל של אסם מוכן לפי הוראות היצרן
50 גרם שוקולד מריר מומס
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
ביצה להברשה
סירופ סוכר


אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, ביצים, סוכר ומלח ומערבבים כדקה.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח .
3. ממשיכים ללוש כ5 דקות לקבלת בצק.
4. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך ואחיד.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
6. מוציאים אויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום לשעה.
7. מוציאים מהמקרר ,מחלקים ל2 ומרדדים לריבוע של 30 ס"מ
8. מערבבים את הפודינג עם השוקולד המומס מורחים בנדיבות את העלים.
9.מפזרים מעל את השוקולד הקצוץ, מגלגלים לרולדה.
10. פורסים למקטעים של 6 ס"מ ומסדרים בתבנית עגולה גבוהה או מעבירים לתבנית אינגליש קיק מרופדת בנייר אפייה.
11. מתפיחים במקום חמים כשעה.
12. מחממים תנור ל-170 מעלות.
13. מברישים בעדינות את העוגות בביצה ואופים כ -35 דקות.
14. מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר. מצננים מעט לפני הגשה.