שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

איך מכינים קדאיף במלית גלידה

מנות אישיות:

כ-3/4 מיכל גלידת לה קרמריה וניל איטלקי או לה קרמריה קוקוס

לקדאיף:
300 גרם אטריות קדאיף, מוקפאות ומופשרות
100 גרם חמאה, מומסת
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
לסירופ:
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3/4כוס (190 מ”ל) מים
1 כף מיץ לימון
2/1 כוס פירות יער קפואים

לקישוט:
1/4 כוס פיסטוק קלוף, קצוץ

אופן ההכנה

1. הקדאיף: מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מערבבים את אטריות הקדאיף, החמאה המומסת ואבקת הסוכר בקערה, עד שאטריות הקדאיף לחות ועטופות היטב בחמאה. יוצרים 8 טבעות עגולות בקוטר של כ-6 ס”מ (נראות קצת כמו קן ציפורים) ומניחים בתבנית.
3. אופים כ-15 דקות עד שהאטריות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. סירופ הסוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון והפירות ומבשלים 10-8 דקות, על להבה בינונית, עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
5. הרכבת המנה והקישוט: מניחים את הבסיסים בצלחות הגשה. מניחים בתוך כל בסיס 2-1 כפות מהגלידה, יוצקים מעט מהסירופ, מפזרים מעט מהפיסטוקים ומגישים.

צילום: בועז לביא