שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

דניש ריקוטה ופירות טריים

מצרכים לכ-40 יחידות:
לבצק:
500 גרם קמח שמרים
70 גרם סוכר
160 מ"ל כוס מים קרים
2 ביצים 100גרם חמאה רכה 1/2 כפית מלח
לקיפולים:
250 גרם חמאה קרה
20 גרם קמח

למלית הגבינה: 500 גרם גבינת ריקוטה פְרֶסְקָה
1 ביצה
150 גרם כוס סוכר
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כף אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור
50 גרם קוביות אננס טרי

להברשה:
1ביצה טרופה
לקישוט:
אבקת סוכר


אופן ההכנה

1. הבצק:
במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח שמרים, סוכר ומים כ- 2 דקות במהירות איטית.
מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ- 45 דקות בחורף).

2. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. הקיפול:
במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס”מ.
מעבירים למקרר להתייצבות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס”מ.

4. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה.
מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה.

5. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20ס”מ

6. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה).
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

7. מוציאים את הבצק מהמקרר,חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.

8. המלית:
מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

9. הרכבת המאפה:
מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס”מ.
חוצים את עלה הבצק ל- 12 ריבועים (כל ריבוע יהיה למאפה ולכן ניתן לגוון את גודל הריבועים),
מניחים כפית גדושה מן המלית, מפזרים קוביות אננס ומקפלים לצורת מעטפה.

10. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס”מ בין מאפה למאפה.
מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 18-15 דקות עד להזהבה קלה.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.