שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

לחם מרוקאי עם מוצרלה


מצרכים

לבצק המקדים:
375 גרם קמח שמרים
375 גרם מים

לבצק המרכזי:
1.5 ק"ג קמח שמרים
1 ק"ג מים
15 גרם משפר אפיה
15 גרם סוכר
40 מלח גס אטלנטי
750 גרם בצק מקדים
100 גרם מוצרלה מגורדת

להגשה:
125 קממבר צאן


אופן ההכנה

1. הבצק המקדים:
מערבבים את החומרים יחדיו ולשים כ- 10 דקות במהירות איטית.
מכסים את הבצק ומשאירים בטמפרטורת החדר כ- 4 שעות (עד שהבצק מבעבע מעט).

2. הבצק המרכזי:
לשים את כל חומרי הבצק כ- 4 דקות במהירות איטית ו- 7 דקות במהירות בינונית.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.

3. נוטלים מן הבצק 300 גרם ומחלקים ל-10 יחידות (30 גרם כל יחידה). מניחים על גבי מגש, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מוציאים את המגש מן המקרר, מניחים בטמפרטורת החדר לכ- 30 דקות.

4. משטחים את הבצק (ניתן להיעזר במערוך וניתן לשטח אך ורק בעזרת הידיים). מברישים בשמן זית ובעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק.

5. מגרדים את גבינת המוצרלה ומפזרים בנדיבות על גבי המאפים.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות כ- 10 דקות.
מברישים בשנית בשמן זית ומגישים.