שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

מאפה בוקר של תרד וגבינות צאן

3 מאפים (תבנית עגולה קוטר 24)

לבצק:
750 גרם קמח שמרים (½5 כוסות)
70 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס)
3 ביצים
180 גרם מים (3/4 כוס)
80 גרם שמן זית
100 גרם חמאה
20 גרם מלח (2 כפיות)
10 גרם משפר אפייה

למלית:
1/2 ק"ג תרד קצוץ
250 גרם גבינת עיזים 5%
125 גרם גבינת פטה כבשים
קורט מלח
חופן אגוזי מלך קצוצים גס



אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, הסוכר, הביצים, המים והשמן כ- 5 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח, משפר האפייה והחמאה ולשים 7 דקות נוספות במהירות בינונית.
מכסים ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר בקערה.
בינתיים מכינים את המלית:
מערבלים את כל החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
מניחים בצד.

ההרכבה:
מחלקים ל- 3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20*30 ס"מ.
במרכז הבצק מסדרים 1/3 מכמות המלית ויוצרים "גליל".
מותחים בעדינות את הגליל ויוצרים שבלול.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס/ שומשום מלא.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות