שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

עוגת שמרים ספר תורה

3 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ

חומרי גלם:
לבצק:
770 גרם קמח שמרים
150 גרם תחליף סוכר
10 גרם משפר אפייה
3 ביצים
180 מ"ל מים
ראש כפית ונלין
קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
100 גרם חמאה רכה
75 גרם שמן קנולה
1/2 כפית מלח

למלית:
500 גרם תחליף סוכר
60 גרם אבקת קקאו מנופה
1 כף אבקת קפה נמס
כ- 2 כפות שמן

לשטרויזל:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם תחליף סוכר
140 גרם קמח
לציפוי:
1 ביצה טרופה



אופן ההכנה
הבצק:
מערבלים את הקמח, תחליף הסוכר, ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה במשך כדקה.
מוסיפים ביצים, מים, ונילין וקליפת תפוז ומערבלים במהירות בינונית במשך כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים קוביה קוביה למסה, עד שנבלעות בתערובת.
לשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד משאירים לתפיחה של כשעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות.

המלית:
מערבבים תחליף סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית ללא החמאה.

השטרויזל:
מערבבים בידיים או במעבד מזון את חומרי השטרויזל רק עד לקבלת תערובת פירורית.

הרכבה:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח, למלבן בגודל 25*35 ס”מ בעובי 1/2 ס”מ.
מברישים בשמן או חמאה, מפזרים את מלית הקקאו ומטפטפים מעל חמאה מומסת/ שמן.
מגלגלים משני הצדדים של המלבן עד שהם נפגשים במרכז, כמו ספר תורה, מניחים בתבנית משומנת.
מברישים במעט שמן או חמאה מומסת ומפזרים את השטרויזל מלמעלה.
מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות עד להזהבה.
מצננים מעט ומגישים.