שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

עוגת שמרים קינמון והדרים

תבנית 24, רינג 8

לבצק:
¾1 כוסות קמח שמרים (250 גרם)
2 כפות סוכר חום
גרידה מ- 1/2 לימון
2 ביצים
150 גרם חמאה
1 כף קליפות תפוזים מסוכרות
1 כפית מלח (5 גרם)
1 כף מי זהר

להברשה:
1 ביצה טרופה
לפרוסות התפוז המסוכרות:
230 גרם סוכר
3/4 כוס מים
1/2 כוס יין קינמון לבישול
1 מקל וניל
1 תפוז בינוני

לעיטור העוגה:
3 כפות ריבת משמש
1/4 כוס מים
1 כוס פניני סוכר
1/2 כוס פרוסות תפוז מסוכרות (שהכנו מראש)
3 תמר מג’הול



אופן ההכנה
פרוסות התפוז המסוכרות:
פורסים את התפוזים לחצאים ולאחר מכן לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מרתיחים את המים והסוכר.
מנמיכים את האש ומוסיפים את היין, מקל הוניל וחצאי התפוזים.
מבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים.
מצננים עד לשימוש.
הבצק:
במיקסר עם וו לישה מעבדים את קמח השמרים והסוכר.
מוסיפים את הביצים, גרידת הלימון, החמאה, קליפות התפוזים, המלח וכף מי זהר ולשים עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר.
לשים קלות את הבצק ושוב, יוצרים מן הבצק כדור, מכסים ומתפיחים במקרר כשעה עד שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
בעזרת הידיים, יוצרים עיגול במרכז הבצק ומניחים בתבנית הגדולה. במרכזה (כלומר בחלל שנוצר מן הבצק) מניחים את הרינג הקטן. מתפיחים כשעה.
מברישים בתערובת ההברשה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.
מצננים את העוגה על גבי רשת.
מחממים קלות את הריבה והמים, מערבבים ומברישים את העוגה בנדיבות.
ניתן להבריש את העוגה בסירופ התפוז קינמון שבו בושלו חצאי פרוסות התפוז.
מעטרים ב"פניני סוכר", בפרוסות התפוזים ובתמרים. מגישים.