שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סרטוני הדרכה בבישול
Loading the player ...

שמרים מרנג וקפה


מצרכים

תבנית עץ משושה/ עגולה קוטר 24

לבצק:
700 גרם קמח שמרים
350 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם סוכר
120 מ"ל חלב
3 חלמונים

למילוי:
3 חלבונים
100 גרם סוכר
1 כפית קפה נמס

לציפוי:
1/2 כוס מים
80 גרם סוכר
30 גרם גלוקוזה
1 כף קפה מגורען
2 כפות ליקר קפה (אופציונאלי)


אופן ההכנה
1. לשים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
בינתיים מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. לבסוף מוסיפים את אבקת הקפה הנמס.

3. הרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי עד 1/2 ס"מ.
על גבי כל עלה מורחים מן המילוי באופן נדיב וחותכים ל- 6 גלילים. מניחים את הגלילים בתבנית. מתפיחים כ- 1/2 שעה בטמפרטורת החדר.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 כ- 30 דקות.
בינתיים מכינים את הציפוי: מרתיחים את כל המרכיבים (פרט לליקר) בקלחת, מבשלים 3 דקות עד לצמצום קל. מוסיפים את הליקר ומניחים בצד.

5. בצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בזיגוג ומגישים מיד.