שלום אורח, התחבר
שם הבשלנית arrow

עמוד המתכונים של מרים לוי

קצת על מרים לוי
שם: מרים לוי
מצב משפחתי: 5 ילדים, 15 נכדים ו-3 נינים
מגורים: ירושלים

מתי, איך וממי למדת לבשל?
למדתי מהבית, הרוב מאמא שלי, בגיל מאוד מוקדם. בגיל 10 כבר התעניינתי, ההרחתי ריחות מהסירים וביקשתי מאמא שתלמד אותי. הריחות הגיעו עד הרחוב מהבישול של אמא. כשהתחתנתי שכחתי הכל אבל הבנת שהגיע הזמן לההתחיל לשחזר – לקחתי דף ועט ורשמת את כל המתכונים של אמא שלי. ניסיתי וזרקתי כל כך הרבה פעמים עד שהצלחתי.. תורת הבישול לא פשוטה, אם רוצים לדעת לבשל טוב, כל פעולה חשובה.

מה סגנון הבישול שלך?
סגנון הבישול שלי הוא בדרך כלל מאוד חריף וקצת יותר שמן מהרגיל, ואני אסביר למה: השמן מבריק את המאכל והנוזלים שיש בסיר מתאדים, ומה נשאר? השמן! וזה מאוד טעים. לא מתאים לדיאטות.

בישול בשבילי הוא...
אתגר. שמחת חיים. ממלא אותי באושר, אהבה ונתינה

אם לא הייתי מבשל הייתי...
אדם אומלל מאוד.

איזה תבלין היית מוסיף לחיים שלך?
תמצית שקדים, יש משהו מרגיע בתמצית השקדים ולחיי הייתי מוסיפה קצת נחת.

באיזה מאכל בחיים לא תיגע...
סושי, אמות ולא אגע. סלמון, דגים מעושנים.

מה ארוחת הצהריים המועדפת עלייך?
מרק ירקות עם גריסים, מרק אפונה עם שקדי מרק, מרק קוסקוס.

את מי היית מזמין לארוחת ערב אצלך בבית?
הבת שלי, אסנת. יש לנו שיתוף פעולה יוצא מהכלל, היא ילדה מקסימה שעוזרת לי תמיד. ילדה חכמה שיודעת הכל, מגיע לה שאני אפנק אותה ואוהב אותה עד סוף ימיי.

כשאהיה גדולה אהיה כמו...
דודה שלי ואחותי. שתיהן דמויות שהייתי רוצה להיות כמוהן.

מה המתכון הכי אהוב שלך?
קוסקוס.

סיטואציית בישול שבחיים לא תשכחי:
לא אוכל לשכוח את הרגע שבו הבן שלי אבי התחיל לבשל ומאז הפך להיות לבשלן מספר אחד.

שאלון מהיר:

קראנצ’ - רך
מתוק – מלוח
חלב - בשר
בידיים - מנומס
מישלן - רחוב
בבית - בחוץ
חלב - מריר
פסטה - פתיתים
בירה - יין
מלפפון במלח - בחומץ
לחם אחיד - מלא
ארוחה בחמש דקות? שקשוקה ואורז
הנשנוש שלך? צ’יפס
קרא עוד קרא עוד
מרים לוי
עוד מתכונים של מרים לוי

עוד מתכונים של מרים לוי

לעוד מתכונים של הנבחרת

לעוד מתכונים של הנבחרת