מקבץ טיפים מעולים לבישול מהיר של השף שגב משה

השף שגב משה - טיפים אקספרס

מקבץ טיפים מעולים לבישול מהיר

השף שגב משה התארח במטבח של בישולים והכין את האוכל שהוא הכי, הכי אוהב – אוכל של בית, טעים, מגוון ומנחם אבל גם כזה שמכינים בטיל, מקסימום ב-10 דקות, ועם קיצורי דרך יצירתיים. בזמן שהוא ערבב וקצץ הוצאנו ממנו טיפים קולינאריים שהוא אסף בדרך הארוכה שלו במטבח, כאלו שיהפכו כל מנה פשוטה לטעימה, משודרגת ומהירה בטירוף, ואנחנו שמחים לחלוק אותם איתכם.

טיפ מולטי טלנט - שלבו בין המשימות וקצרו את זמני ההכנה

 

 

לא משנה איזו מנה אתם מכינים, אתם יכולים לקצר לעצמכם את הזמן, ולהכין כמה דברים במקביל. אם למשל אתם מכינים קציצות, תתחילו בהכנת תערובת הקציצות ובזמן שתתנו לה לנוח, להתייצבות וספיגת טעמים, תכינו את הרוטב, כשהוא ירתח תגלגלו את הקציצות ותכניסו פנימה. כשאתם מכינים מוקפץ או פסטה תתחילו בבישול האטריות, בזמן שהן יתבשלו להן במים תכינו את שאר המנה - תחתכו את הירקות, תקצצו את עשבי התיבול, תקפיצו, תאדו ועוד.

בזמן שמגלגלים את הקציצות נותנים לרוטב לבעבע
מגלגלים את הקציצות בזמן שהרוטב מתבשל
טיפ זהב - הוסיפו כרישה לשדרוג המנות

הכרישה היא ירק אהוב ואפשר להכין איתה המון דברים, היא עדינה במרקמה ובעלת טעם בצלי נעים. כשאתם משלבים במנה כרישה, עם עוף בתנור או כתוספת לפסטה, תשתמשו בחלק התחתון והאמצעי, אלו החלקים הטובים בכרישה, הם עדינים ומתקתקים, מזהיבים יפה, קלים ומהירים לחיתוך ושימוש.

החלקים הטובים בכרישה לבישול הם החלק התחתון והאמצעי
החלקים הטובים של הכרישה
טיפ טוב - לקילוף שום בקלות

במטבח שלנו השום הוא כוכב כמעט בכל מנה, וככזה צריך לקלף ממנו והרבה. אז במקום להיאבק בחיתוך וקילוף, לשגב יש שיטה קלה ופשוטה לקבל שיני שום צחות וקלופות. תנו דפיקה עם היד על שן השום והיא תסייע להפרדת הקליפה ממנה.

שיטה קלה לקילוף שיני שום
שיני קלופות וצחורות
טיפ פשוט לקילוף של פלפלים קלויים

השיטה הכי נוחה ופשוטה לקילוף מהיר של פלפלים קלויים, שמשתדכים נהדר עם מגוון מנות כמו פסטה או עוף, היא עם שקית ניילון פשוטה שיש לכולנו בבית. מיד בתום הקלייה, כשהם עדיין חמים, תכניסו את הפלפלים לכמה דקות, לשקית ותקשרו אותה. החום והאדים שיצטברו בפנים יגרמו לקליפה "להזיע" ולהיפרד מהחלק הבשרני, ואז קל מאוד להסיר אותה.

השיטה הכי נוחה ופשוטה לקילוף מהיר של פלפלים קלויים
מסירים את הקליפה בקלות
טיפ לוהט לעוף בתנור

אחת המנות הכי פופולאריות במטבח שלנו היא עוף בתנור. תבנית אחת עם המון דברים טובים – עוף, ירקות ומרינדה טעימה. מלבד המתכונים הטעימים שגב נתן לנו כמה טיפים מפתיעים למנה הזו שהקפיצו אותה וקיצרו את משך הכנתה:

  1. נייר אפייה רטוב – כן, כן קראתם נכון! אחרי ששמתם את כל המרכיבים בתבנית והיא מוכנה להיכנס לתנור, קחו נייר אפייה ותרטיבו אותו במים, כדי להפוך אותו לגמיש יותר. תעטפו איתו את התבנית ותראו שהוא מכסה אותה היטב, הוא גם ימנע בהמשך הידבקות של הרוטב בזמן הצלייה.
  2. עוף שלם - צלייה של עוף שלם שומרת על עסיסיות המנה, לכן מומלץ לצלות את העוף שלם או לחתוך אותו לחצי לאורכו.
  3. עיטוף כפול - על נייר האפייה שימו גם נייר אלומניום ליצירת איטום מירבי, ככה העוף והירקות יתרככו יחד ובמהירות.

טיפים לצליית עוף
עוף חצוי ועסיסי
טיפ מקפיץ

שגב הכין במטבח שלנו מנות אסייתיות נפלאות בכמה דקות בלבד, כמה מהן עם אטריות נודלס להקפצה מהסדרה האסייתית. הן בעלות מרקם אותנטי ומתאימות מאוד לבישול קצר ומהיר. אפשר לשלב אותן עם עוד המון מנות טעימות כשרוצים לתקתק ארוחה.

וכדי להשתמש בכל הטיפים השווים לחצו לכל המתכונים של שגב ב-7,5 ו-10 דקות הכנה בלבד >>

אטריות נודלס להקפצה מהסדרה האסייתית

 

מגוון רחב של אטריות נודלס

מה דעתך על הכתבה?

דירוג ממוצע: 2 (373)

עוד מתכוני בישולים אקספרס

close אופס אינך מחובר נראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם. להרשמה כבר הצטרפתם?
ארוחה בסיר אחד - ספגטי מיטבולס
ארוחה בסיר אחד - ספגטי מיטבולס

ארוחה בסיר אחד - ספגטי מיטבולס

7.05917
דירוג ממוצע: 3.5 (169)
15 מצרכים
קל
50 דקות