שלום אורח, התחבר

טיפים לאפיה

טיפים וטריקים
  • אגוזים ושקדים טחונים  (טיפ גולשים)

    כאשר טוחנים אגוזים ושקדים כדי להוסיף סוכר או חצי כפית קמח כדי שהיספוג את השומן וימנה מהפרורים להתגבש

    סגירה
  • אוטמים את התבנית  (טיפ גולשים)

    קורה שהתבנית ישנה ואיבדה מעט מהאטימות שלה ,ואז הבלילה נוזלת בשעת האפיה.
    הטיפ שלי הוא: למלא את החריץ מסביב לתבנית בקמח ואז לשפוך את הבלילה - זו אטימה מוחלטת .

    סגירה
  • איך הופכים עוגה לאוורירית - טיפים של גיל חובב 

    1. לא לקמץ באבקת אפייה.
    2. לזכור שאם משתמשים בקמח מלא, מרקם בטוני הוא חלק מהכיף.
    3. להקציף את הביצים והסוכר היטב לפני שמוסיפים חומרים יבשים. ככל שיש יותר בועות העוגה תתפח יותר.
    4. לא להתבייש לנפות את הקמח. זה קצת מיושן אבל עובד.
    5. לא לאפות בחום גבוה מדי, שצורב את העוגה מבחוץ ומשאיר אותה בצקית-כבדה מבפנים.

    סגירה
  • איך מורחים ביצה על בורקס קפוא?  (טיפ גולשים)

    כאשר מוציאים בורקס קפוא מהמקפיא ורוצים למרוח ביצה הביצה לא ממש נמרחת כשהבצק קפוא ולנו אין זמן לכן מחממים את התנור ומכניסים את המגש דקה או שתיים ואז אפשר למרוח את הביצה בקלות.

    סגירה
  • איך מחממים בורקס בלי שיהפוך לסמרטוט?  

    מחממים תנור ל- 250 מעלות. מכניסים את הבורקס ל-2-3 דקות, והוא ייצא כאילו זה עתה נאפה.

    סגירה
  • איך מעודדים עוגה לגבוהה  (טיפ גולשים)

    כדי שעוגה תטפס ולא תידבק כדי לשים סוכר על הדפנות

    סגירה
  • אפיית עוגיות  (טיפ גולשים)

    עוגיות יש להוציא מהתבנית ברגע שמוציאים מהתנור (אלא אם צויין אחרת במתכון) אחרת הם ימשיכו להיאפות בהשפעת חום התבנית

    סגירה
  • אפיית עוגת גבינה   (טיפ גולשים)

    כאשר אופים עוגת גבינה עדיף לאפות אותה תבנית בתוך תבנית הכוונה שאת העיסה אם העוגה להניח בתוך תבנית עם מים כך העוגה נאפת מגיעה לגובה מקסימלי ולא יורדת לאחר שמוציאים אותה מהתנור ונראת כאילו נקנתה בקונדיטוריה. כל זה מתוך ניסיון וזה מצליח.
    בתודה אפטר אורית.

    סגירה
  • בצק לעוגיות  (טיפ גולשים)

    בצק לעוגיות ניתן לשמור במקרר כ3-4 ימים עד לשימוש

    סגירה
  • בצק פריך אחיד  (טיפ גולשים)

    אם הבצק לא נהיה אחיד אפשר להוסיף 1/4 כוס מים קרים וללוש

    סגירה
  • בצק פריך-לישה ורידוד  (טיפ גולשים)

    יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.

    סגירה
  • הבצק נדבק?  (טיפ גולשים)

    כדי שהבצק לא הידבק לידים יש לשים שמן על הידים קודם ואז הוא לא נדבק

    סגירה
  • הוספת אבקת סודה לשתיה   (טיפ גולשים)

    כאשר המתכון מכיל אבקת סודה לשתיה, יש להוסיפה בסוף ולאפות מיד אחרי הוספתה, כיוון שאפקטיביות האבקה מתחילה ברגע המגע עם הנוזלים

    סגירה
  • חותכנים לעוגיות  (טיפ גולשים)

    בכדי למנוע הידבקות הבצק לחותכני הפלסטיק, מומלץ למרוח את החותכנים במעט שמן

    סגירה
  • טיפ לעוגת גבינה  (טיפ גולשים)

    שאופים עוגת גבינה לא לאפות בטורבו כי זה מייבש את העוגה
    לאפות בחום 170 מעלות ולשים בתוך התנור תבנית קטנה עם מים העוגה יוצא לחה וטעימה

    סגירה
  • טיפ לציפוי בורקס  (טיפ גולשים)

    כדי לצפות בקלות בורקס או רולדה קפואה יש למרוח עליהם ביצה ושומשום כשהם כבר מעורבבים יחד ואז השומשום לא מתחלק מטה כי הביצה כבר קפאה

    סגירה
  • טיפים להכנת עוגות גבינה  (טיפ גולשים)


    1) לאחר אפיה יש להשאיר את העוגה בתנור פתוח קמעא מכובה עד לצינון.

    2) כדי למנוע הדבקות הדפנות של העוגה לדפנות התבנית -לקחת דף ראשי של עיתון יום שישי לקפלו לרוחב עד שיתאים לגובה התבנית להספיגו במיים כ-10 דקות לאחר 10 דקות לנער אותו מעט מעודפי המיים. רגע לפני האפייה יש להצמיד את העיתון המקופל ספוג המיים לדפנות התבנית מצידה החיצוני כך שתתיווצר כאילו תבנית עם דופן עבה חלקה מנייר העיתון לצקת את העוגה לתבנית ולאפות בתנור בחום הנדרש.

    3) אם משתמשים בבצק פריך לתחתית העוגה יש לאפות כ-10 דקות את התחתית בנפרד בתנור בתוך התבנית כמובן ואז למרוח את התחתית החצי אפוייה בחלבון ביצה הדבר יבטיח שהעוגה לא תקבל קעור וכן שהתחתית תישאר פריכה ונעימה.

    4) אם משתמשים בגבינות תנובה או רכות למיניהן חמישה או תשעה אחוז מומלץ לשים אותן במסננת למשך שש שעות כדי להגיר מתוכן את המים ואז לקבל גבינה לא מימית ובעלת מרקם דומה לגבינת שמנת.

    5) אין להקציף את החלבונים או החלמונים לתוך העוגה אלא לערבבם פנימה בכף עץ בעדינות

    6) אם מגירים מים מהגבינה כדאי להשתמש בכמות וחצי מהמצויין במתכון .
    עוגות גבינה דורשות בדרך כלל לחות באפייה כדי לקבל זאת שימו בתחתית התנור תבנית תבנית מתכת מלאה במים רותחים במשך כל מהלך האפייה.
    גבינת פילדלפיה וגבינות שמנת אינן דורשות הגרת נוזלים

    סגירה
  • טיפים לקמח שמרים  

    1. קמח שמרים כבר עבר ניפוי בתהליך הייצור ומשווק באריזה אטומה. אין לנפות קמח שמרים, שכן אחרת הבצק לא יתפח.

    2. יש לשמור קמח שמרים של אסם בקירור לאחר הפתיחה.

    3. תוקף המוצר הוא כחצי שנה.


    4. כדי להאיץ את התפיחה יש לשים את הבצק במקום חמים.

    5. כמעט כל בצק שמרים ניתן להתפיח במקרר במשך לילה ולחסוך את זמן ההמתנה.


    6. למניעת הדבקה של הבצק למשטח העבודה והידיים יש לקמח אותם במהלך הרידוד.

    7. בזמן ההתפחה כדאי לכסות את הבצק בכדי למנוע התייבשות של שכבה החיצונית והיווצרות קרום.

    8. אחרי שמכינים את המאפה, לפני שלב האפייה, כדאי לתת למאפה תפיחה נוספת של כ-30 דקות.

    9. בצק שמרים ניתן להקפיא - ולהמשיך לעבוד איתו לאחר ההפשרה כרגיל.


    10. כדי להפוך את המאפה לאוורירי יותר ניתן להוסיף לבצק ביצה ושומן (שמן / חמאה / מרגרינה)

    11. בימים קרים במיוחד או כשרוצים לזרז את התפיחה ניתן להכניס את הבצק לתנור שחומם ל-50 מעלות ל-15 דקות. ואח"כ להמשיך כרגיל.


    12. את ההתפחה האחרונה מומלץ לעשות כשהמאפה כבר מעוצב בצורתו הסופית - בתוך תבנית האפייה.

    סגירה
  • יישור העוגה לפני האפייה  (טיפ גולשים)

    לפני ההכנסה לתנור יש להחזיק באויר ולהקפיץ קלות את התבנית עם הבצק על שולחן העבודה 3-4 פעמים בכדי להוציא את האויר המיותר מהבצק

    סגירה
  • כובע להתפחת בצק  (טיפ גולשים)

    כדי להתפיח בצק- צריך לספק לו מקום חמים עם קצת לחות.
    רעיון מצויין- להשתמש בכובעי ניילון למקלחת (אלה שמקבלים במלון ובתי הארחה) - פשוט מצויין - הניילון שומר על הלחות בפנים וכידוע - שומר על חום - הבצק "מזיע" ומתפיח במהירות!!! מומלץ בחום....

    סגירה
  • כיצד להפוך את הבצק השמן לדיאט ולפריך יותר  (טיפ גולשים)

    מוסיפים לבצק יוגורט במקום חמאה או מרגרינה ניתן להשתמש ביוגורט 1.5% או 3% כרצונכם

    סגירה
  • למי שמכין כדורי שקולד  (טיפ גולשים)

    תמיד נשאר גוש שוקולד שאין מה לעשות בו אז יש מה לעשות בו חוץ מלאכול אותו על המקום גלגלו אותו שיהיה נקניק ועטפו בנייר כסף והכניסו למקפיא כול פעם שבא לכם מתוק תפתחו את המקיפא ותחתכו לכם פרוסת נקניק שוקולד.

    סגירה
  • לפרוס עוגת קרם  (טיפ גולשים)

    כדי ללפרוס עוגת קרם בצורה יפה ובלי מריחות מומלץ להשתמש בחוט ניילון.
    להעביר במקום הרצוי ולא!!! להעלות את החוט, אלא למשוך אותו מתחת לעוגה.

    סגירה
  • מילוי לאוזני המן  (טיפ גולשים)

    כדי שהם ישארו יפות ולא יפתחו יש לדאוג שהמילוי לא יהיה מימי מידי

    סגירה
  • מלוואח במקום בצק עלים  (טיפ גולשים)

    קרה לכם שהייתם צריכים בצק עלים לתבנית עגולה והסתבכתם בחיתוך הבצק מהחבילה של הבצק עלים?
    אפשר פשוט לקחת עלה אחד של מלוח- הם יוצאים מצוייןם, הבצק הוא דק יחסית והטעם יוצא עדין ולא כבד.
    מצויין לפאי וכדו’.
    חני טוראל

    סגירה
  • משטח עבודה נקי  (טיפ גולשים)

    כאשר אני מכינה בצק ועלי לרדד אותו ולהכין מאפה ממנו, אני פורסת על השיש ניילון נצמד ועובדת על הניילון. כך כל הקמח ושאר חומרי הגלם, נשארים על הניילון ובסוף התהליך, אני מסירה את הניילון מהשיש וזורקת לפח. תם ונשלם אי הסדר והלכלוך, במינימום עבודה בגמר הרידוד.
    ציקי גביש

    סגירה
  • מתי הבצק מוכן?  (טיפ גולשים)

    עוגה שיש לה תחתית בצק כדאי לאפות בתבנית חסינת חום מזכוכית ככה אפשר פשוט להרים ולראות אם העוגה מוכנה

    סגירה
  • מתי מוסיפים אגוזים לעוגה? 

    כשמוסיפים אגוזים לעוגה (או למאפה אחר) מומלץ לעשות את זה ממש ברגע האחרון – כך האגוזים ישארו פריכים ולא יספגו את נוזלי הבלילה.

    סגירה
  • נייר אפיה שלא מתרומם  (טיפ גולשים)

    כאשר מניחים נייר אפיה על התבנית הוא מתרומם, אז ע"מ שלא יתרומם למרוח על התבנית מים, ואז לשים את הנייר אפיה, וראו פלא

    סגירה
  • עבודה עם בצק עלים 

    בצק עלים אוהב מאוד קור. מומלץ לעבוד איתו בחדר מקורר, ולהוציא מהמקרר ממש ברגע האחרון.

    סגירה
  • עוגה מוכנה ברגע  (טיפ גולשים)

    לאשה העובדת שאין זמן בסוף שבוע גם לבשל וגם לאפות,

    באחד הימים לא עמוסים
    לאפות טורט נמוכה כתחתית לעוגה וטורט רגילה שאפשר לחתוך ל- 2 או 3 לעטוף היטב ולהקפיא.

    בשעת הצורך להוציא ולהכין רק מילוי כל שהוא כמו:
    פירות וקצפת ,ריבת חלב ,פירות וג’לי .
    וברגע יש עוגה מוכנה.

    סגירה
  • עוגה שלא צונחת  (טיפ גולשים)

    טיפ כדי למנוע מהעוגה ליפול במהלך האפייה- לפני הכנסת העוגה לתנור , תנו לה "לנוח" במשך כרבע שעה, כל בועות האויר יצאו והעוגה תישאר גבוהה ויפה

    סגירה
  • עוגיות קשות  (טיפ גולשים)

    אם יצא לכם לאפיות עוגיות אך הם יצאו קשות כאבן הפטנת הכי פשוט לשים אותם בתוך שקית עם פרוסת לחם וכך העוגיות יספגו את כל הלחות מן הלחם והנה העוגיות פריכות ורכות:)

    סגירה
  • עוגת גבינה  (טיפ גולשים)

    בדרך כלל עוגות גבינה יוצאות סדוקות מלמעלה,
    לכן כדי שהעוגה לא תהיה סדוקה ,להכניס קערה עם מים חמים לתנור והלחות תמנע זאת.

    סגירה
  • עוזרים לבורקס לתפוח  (טיפ גולשים)

    במריחת הבורקס עם ביצה, למרוח את הביצה רק מלמעלה, להשתדל שהביצה לא תנזל לדפנות כי הביצה סוגרת את הבורקס ולא מאפשרת את התפיחה.

    סגירה
  • פרוסת עוגה 

    כשחותכים עוגת קרם מאוד קשה ליצור פרוסות יפות וחלקות. הפטנט הוא לטבול את הסכין בכלי עם מים חמים – ולעשות את זה בין פרוסה לפרוסה. כך הסכין תחליק על הקרם ותקבלו פרוסות אחידות וחלקות.

    סגירה
  • צימוקים בעוגה 

    כשמוסיפים לעוגה (או למאפה אחר) צימוקים – כדאי לרחוץ ולקמח קלות את הצימוקים. כך הם לא שוקעים ומתפזרים בתוך הבלילה בצורה שווה.

    סגירה
  • ציפוי לעוגה  (טיפ גולשים)

    כשאני מסימת עם העוגה ורוצה לצפות אותה עם קרם שוקולד או אחר אני מניחה אותה על גובהה נעזרת בכלים או בשימורים.
    מתחת לעוגה מניחה ניר פרגמנט ומסובבת את הניר עד
    שאני מסימת את העוגה ומניחה אותה על צלחת הגשה.
    ובתאבון.

    סגירה
  • צרור טיפים של זהב לאפיה  (טיפ גולשים)

    טיפים של זהב לאפיה



    1-אבקת סודה לשתיה – הוספה לבצק כאשר המתכון מכיל אבקת סודה לשתיה, יש להוסיפה בסוף ולאפות מיד אחרי הוספתה, כיוון שאפקטיביות האבקה מתחילה ברגע המגע עם הנוזלים
    2-אגוזים – הוספה לבצק לקמחם לפני הוספתם לבצק, מה שימנע מהם לשקוע בתחתית התבנית.
    מומלץ אפילו לחממם בתנור מעט לפני הקימוח
    3-אגוזים – קיצוץ ביד להכניס לשקית עם סגר ולרדד בעזרת מערוך
    4-אגוזים – קיצוץ במעבד לקמחם לפני כן וכן להוסיף 2 כפות או יותר סוכר ממרכיבי המתכון.
    הקמח ימנע מהם להידבק לדפנות המעבד, כיוון שהם מכילים שומן. הסוכר ימנע מהם להפוך לעיסה
    5-ביצים – הפרדה יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות
    6-ביצים – הקצפה יש להקציף בטמפרטורת החדר
    7-בצק פריך – לישה ורידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות.
    כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט
    8-זיגוג לעוגה – סדוק וקשה להוסיף קורט אבקת אפיה או אבקת סודה לשתיה לאבקת הסוכר
    9-חיתוך עוגת קרם מוס או גבינה קרה לטבול את הסכין במים רותחים


    10-חלבונים – הקצפה יש להקציף בטמפרטורת החדר.
    11-יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
    12-יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא מתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
    13-כיתוב או ציור על פני עוגה לכתוב או לצייר על דף ניר, לגזור במקומות הרצויים, להניח על העוגה ולפזר אבקת סוכר, קוקוס, קקאו, סוכריות, זיגוג, קצפת וכו’
    14-מאפינס בהוספת קמח יש לערבב עד לספיגת הקמח על מנת למנוע תוצאה של מאפינס קשים
    15-מאפינס – הוצאה מהתבנית יש להניח את תבנית המאפינס החמה על מגבת רטובה למספר שניות, מה שיחליק את המאפינס החוצה
    16-מאפינס – העשרת הטעם אפשר להמיר את כמות המים במיץ תפוזים או תפוחים.
    20-מאפינס פירות רטובים מידי יש להוריד מכמות הנוזלים במתכון או לחילופין לסנן היטב את הפירות לפני כן
    21-מים בבצק – המרה המרת מים בחלב ברכיבי בצק תקנה לבצק יותר רכות
    22-מרנג – אפיה מומלץ מאוד לא לאפות מרנג ביום לח
    23-עוגה – חיתוך לשכבות מומלץ לפרוס בעזרת חוט דנטלי, חוט דייג וכדומה
    24-עוגה לא ישרה למעלה לפני ההכנסה לתנור יש להחזיק באויר ולהקפיץ קלות את התבנית עם הבצק על שולחן העבודה 3-4 פעמים
    בכדי להוציא את האויר המיותר מהבצק


    25-עוגיות – "התפשטות" בתבנית בכדי למנוע מהעוגיות ל"התפשט" יתר על המידה ול"הימרח", מומלץ להכניס לפני האפיה, את התבנית עם העוגיות למקרר לכ5- דקות
    26-עוגיות – אפיה עוגיות יש להוציא מהתבנית ברגע שמוציאים מהתנור (אלא אם צויין אחרת במתכון) אחרת הם ימשיכו להיאפות בהשפעת חום התבנית
    27-עוגיות – בצק בצק לעוגיות ניתן לשמור במקרר כ3-4- ימים עד לשימוש
    28-עוגיות – חותכני פלסטיק בכדי למנוע הידבקות הבצק לחותכני הפלסטיק, מומלץ למרוח את החותכנים במעט שמן
    29-עוגיות – חמאה / מרגרינה בכדי לקבל עוגיות רכות יותר, מומלץ להשתמש בשמן תירס או במרגרינה על בסיס שמן תירס מאשר בחמאה או סוגי מרגרינה אחרים
    30-עוגיות – עיבוד בצק לאחר הוספת הקמח לבצק, מומלץ מאוד לא לעבד את בצק העוגיות יתר על המידה, על מנת למנוע תוצאה של עוגיות קשות
    31-עוגת גבינה מומלץ לאפות כאשר תבנית העוגה נמצאת בתוך תבנית התנור ובה ככוס וחצי מים, מה שיעזור לעוגה לא "ליפול" וכן לשמור על לחות מתאימה
    32-עוגת גבינה – ערבוב הבלילה יש להימנע מערבוב יתר של הבצק על מנת למנוע היסדקות העוגה
    33-פירות יבשים – הוספה לבצק לקמחם לפני הוספתם לבצק, מה שימנע מהם לשקוע בתחתית התבנית
    34-פירות יבשים – קיצוץ במעבד להקפיא קודם, מה שמפחית את הדביקות ומקל על הקיצוץ


    35-פריסת עוגה עם זיגוג בכדי לא ל"שבור" את הזיגוג, מומלץ לפרוס בעזרת חוט דנטלי, חוט דייג וכדומה
    36-קימוח התבנית לעוגות כהות אפשר לקמח באבקת קקאו
    37-קינמון בבצק לחם או או בצק שמרים יש להימנע מתוספת יתר של קינמון לבצק, מה שימנע ממנו לתפוח.
    הכמות המקסימלית היא ½ כפית קינמון לכל כוס קמח
    38-קישוט לחם במיוחד ללחם המשמש לסנדביצ’ונים למסיבה, אפשר להוסיף כמה טיפות צבעי מאכל לבצק
    39-קמח שטיבל ביתי להמיר 2 כפות קמח מכל כוס קמח ב2- כפות קורנפלור
    40-קצף חלבונים "שבור" יש להוסיף חלבון נוסף על כל ארבעה חלבונים מוקצפים "שבורים" ולהקציף ל30- שניות בלבד
    41-קרום הלחם יבש מידי לשים בתנור תבנית אפיה עם מים עד כדי חצי גובה על מנת שיספק לחות וימנע מהקרום להתייבש
    42-ריכוך וטעם ללחם אפשר להבריש בחמאה מומסת ברגע שמוציאים את הלחם והלחמניות מהתנור, מה שירכך את הקרום וגם יוסיף טעם
    43-שוקולד – גירוד בכדי להקל על הגירוד, כדאי להקפיא קודם למספר שעות
    44-שוקולד צ’יפס – הוספה לבצק מומלץ להקפיא לפני הוספתם לבצק, מה שישמור על צורתם בצורה המקסימלית
    45-שוקולד צ’יפס בעוגיות – תחליף כתחליף ניתן להשתמש בתמרים, אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, פירות מסוכרים, ממתקים כגון "אגוזי" ודומיו

    46-שמנת מתוקה – הקצפה בכדי לקבל תוצאות טובות יותר בהקצפה, מומלץ לקרר את כלי ההקצפה קודם לכן במקרר

    סגירה
  • קמח מנופה   (טיפ גולשים)

    רצוי שיהיה לנו קמח מנופה ונקי מחרקים ולכן: לוקחים שקית אשפה חדשה ,ומנפים לתוכה כמות קמח כמה שרוצים. והרי לנו קמח נקי וחיסכון בזמן

    סגירה
  • רידוד בצק פריך לעלה דק  (טיפ גולשים)

    לוקחים שקית ניילון (של הסופר למשל) חוצים אותה לשניים. פותחים את השקית, שמים בפנים כדור של בצק פריך וסוגרים מעל עם החצי השני של השקית (כמו ספר פתוח עם כדור בצק בפנים). כשהשקית מלמטה וגם מלמעלה, מרדדים בעזרת מערוך את הבצק. הבצק מתפשט בתוך השקית. לאחר הרידוד לעלה דק ביותר, פותחים את השקית וניתן להשתמש בבצק הדק (טוב להכנת עוגיות סנדוויץ (על ידי יצירת מספר עלים שבין כל עלה שמים מילוי מענין ואז חותכים לקוביות קטנטנות ומתקבלים עוגיות לנשנוש).

    סגירה
  • שידרוג למילוי לעוגת שמרים  (טיפ גולשים)

    כדי לשדרג את המילוי לעוגת שמרים מגולגלת, כדאי למרוח על הבצק לפני פיזור המלית (אב’ קקאו סוכר וכו’) סירופ מייפל, נותן מתיקות ולחות ולא מתייבש באפייה.
    מצויין!!!!!

    סגירה
  • תבנית אפיה  (טיפ גולשים)

    על כל תבנית אפיה שאני משתמשת ומניחה ניר פרגמנט כדי שהניר לא יזוז אני מרטיבה את התבנית עם טיפת מים מורחת עם היד מניחה את הניר והפלא ופלא הניר לא זז.
    תודה, טובה.

    סגירה
  • תופח במקפיא 

    להחזיק את הקמח תופח במקפיא , לקבלת זרימה טובה יותר של הקמח

    סגירה
  • תחליף למי סודה לשתיה  (טיפ גולשים)

    כאשר מופיע במתכון כוס סודה לשתיה אפשר להחליף את זה בחצי לימון סחוט עם כוס מים-
    לרוב אפילו יותר טעים , מעולה לעוגות שמרים

    סגירה