שלום אורח, התחבר
מבשלים לילדים

רולדה פתי בר

לבסיס
375 גר’ פתי בר שוקוצ’יפס קלאסי
250 גר’ שוקולד מריר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף גדושה אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

למלית
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אסם
3/4 כוס חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר’ שוקולד מריר

לקישוט
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

לבסיס ממיסים בסיר קטן את השוקולד, השמנת המתוקה, אבקת הקקאו, תמצית הווניל והסוכר ומערבבים על אש קטנה.
מכניסים את הפתי בר לשקית ובעזרת כף עץ שוברים לחתיכות קטנות. מעבירים את הפתי בר המרוסקים לקערה, יוצקים לקערה את תערובת השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. פורסים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת כך שייווצר מלבן בגודל 25*35 ס"מ (ראו צילום). מניחים בצד עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
למלית מעבירים לקערת המיקסר אינסטנט פודינג וניל, חלב ושמנת ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב. לאחר שהמלית מוכנה מורחים על בסיס העוגה, כאשר החלק הרחב (אורך 35 ס"מ) הוא החלק הקרוב אלינו ביותר. מורחים את הקרם על 3/4 מהתחתית ומשאירים את הפאה הרחוקה מאיתנו ריקה (ראו צילום).
מגלגלים את הרולדה מתחילים בחלק הקרוב אלינו, לכיוון החלק הרחוק, עליו לא מרחנו מלית. נעזרים בנייר אפייה כדי להדק את הגלילה ומסלקים את הנייר. מעבירים את הרולדה למקרר לחצי שעה.
לציפוי בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את רוטב השוקולד החם על הגלילה. מקשטים בסוכריות, פורסים ומגישים.