שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
גלידת אגסים שוקולד לבן ותפוחים מקורמלים

גלידת אגסים שוקולד לבן ותפוחים מקורמלים

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
אסתי דולב
הגרסה הקפואה לתפוח בדבש - גלידה ביתית, קרמית ונימוחה. מתאימה לסיום חגיגי לארוחת ערב ראש השנה!
זמן הכנה:

60 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

4

מצרכים

חומרים ל-4 מנות:

לגלידה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/3 כוס דבש
200 גרם שוקולד לבן חלבי שבור לקוביות
רסק אגסים

לרסק אגסים:

2 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס מים
1 כף סוכר
1/3 מקל קינמון
רצועות של קליפה מ- 1/4 לימון

לפלחי תפוחים מקורמלים בדבש:
2 תפוחים חתוכים ל-12 פלחים דקים
2 כפות דבש
1 כף חמאה
להגשה:
שבבי שקדים קלויים


אופן ההכנה

1. מכינים גלידה: מביאים לרתיחה את השמנת והדבש בסיר קטן. מורידים מהאש, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים היטב עד להמסה מוחלטת. מצננים, מכסים ומקררים את התערובת במקרר למשך 6 שעות.
2. מכינים רסק אגסים: מבשלים את האגסים בסיר עם המים, הסוכר, מקל הקינמון וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עוד כרבע שעה עד שהאגסים מתרככים והופכים למחית. מורידים מהאש, מסלקים את קליפת הלימון והקינמון ומקררים.
3. ממשיכים בהכנת הגלידה: מקציפים את התערובת הקרה של השמנת והשוקולד הלבן לקציפה בהירה. מערבבים פנימה את רסק האגסים הקר. יוצקים לתבנית ומקפיאים או מעבירים למכונת גלידה.
4. מכינים פלחי תפוחים מקורמלים בדבש: מחממים את הדבש והחמאה במחבת עמוקה עד לבעבוע, מוסיפים את פלחי התפוחים ומבשלים 3 דקות תוך כדי הפיכתם. מניחים על נייר אפייה משומן עד להגשה.
5. מגישים את הגלידה עם פלחי תפוחים מקורמלים ושבבי שקדים קלויים.

ניתן להחליף את האגסים בתפוחי עץ או חבושים!

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אסתי דולב

עוד מתכונים של אסתי דולב