שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
אסתי דולב
אותו גפילטע פיש מסורתי שאנחנו מכירים בגרסה מעודכנת עם חלה טרייה - הקציצות יוצאות נימוחות ועסיסיות, מנה חגיגית המעלה זכרונות מבית אמא!
זמן הכנה:

240 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

15

מצרכים

מרכיבים לציר:
אידרות ועצמות הדגים של הגפילטע
3 בצלים קלופים
5 גזרים קלופים
2 שורש פטרוזיליה קלוף
חופן גרגרי פלפל שחור שלם ופלפל אנגלי
1 כפית פלפל לבן
3-4 כפות סוכר
1 כפית מלח


חומרים לגפילטע:
1 ק"ג נקי קרפיון ללא עור ועצמות ( מתקבל מ- 2-21/2 קג’ קרפיון, כזכור האידרות והעצמות מיועדים לציר)
2 כפות אבקת שקדים
3 פרוסות חלה (מושרות במים ללא החלק הפריך)
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 בצלים שלמים, סחוטים שבושלו בציר
2 כפות סוכר
1 גזר שבושל בציר
3 ביצים

אופן ההכנה

הכנת הציר:
1. מניחים את כל החומרים בסיר ומוסיפים מים, מבשלים כשעה וחצי על אש קטנה.
2. מסננים ושומרים את הגזרים ואת הבצלים.
3. טועמים ומתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר.

הכנת הגפילטע :
1. טוחנים במטחנת בשר את פילה הדגים יחד עם הבצל והגזר המבושלים. חשוב לשים היטב כ-10 דקות לשחרור החלבון שבדג.
2. מוסיפים את אבקת השקדים, מפוררים את החלה הרטובה עם ביצים, מלח, פלפל וסוכר וממשיכים ללוש עד ליצירת תערובת אחידה.
3. מכסים ומשאירים במקרר לכ-4 שעות, אפשר גם לכל הלילה.
4. שופכים את הציר המסונן לסיר רחב ומחממים.
5. יוצרים מעיסת הדג קציצות שטוחות, מחליקים לתוך הציר, מכסים חלקית ומבשלים על סף רתיחה כשעה.
6. מסירים מהאש ונותנים לדג להתקרר בתוך הציר.
7. מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים בכלי עם מכסה.
8. מסננים את הציר, את הגזרים פורסים לעיגולים ומניחים על הקציצות.
9. מגישים קר עם כף של ציר קרוש.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אסתי דולב

עוד מתכונים של אסתי דולב