שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
הסופגניות של אופירה

הסופגניות של אופירה

תאריך פרסום: 25/12/2016
דרוג הגולשים:
אופירה פחימה
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

12

מצרכים

1 קג קמח שמרים אסם
5 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1/2 ליטר שמן קנולה לטיגון
1 כף ערק (ניתן להחליף בברנדי או וודקה)
נייר אפייה חתוך לקוביות
1 כוס קמח לקימוח
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1 חבילת פודינגג וניל אסם
קורט מלח
2 ושליש כוסות מים פושרים

למלית :
1 צנצנת ריבת תות איכותית
100 גרם אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר נערבב את הקמח והסוכר.
2. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומערבבים שוב היטב.
3. מוסיפים פודינג וניל ומים ומפעילים שוב את המיקסר, רצוי לעבוד עם וו לישה.
4. מוסיפים ביצים, שמן, ערק ומלח ולשים על מהירות גבוהה כ-10 דקות.
5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
6. בידיים מקומחות במעט מלח לשים את הבצק היטב, שוב מכסים בניילון ונותנים לבצק לתפוח שוב כ-40 דקות.
7. קורצים עיגולים עם הידיים, מכדררים לכדור מושלם ומניחים כל סופגנייה על ריבוע של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים עוד 45 דקות.
8. מחממים שמן לחום בינוני. מכניסים את הסופגניות עם הנייר לשמן, כשצד אחד מזהיב נהפוך, נוציא את נייר האפייה ונזהיב את הצד השני.
9. מצננים מעט במסננת.
10. בעזרת צנתר נזריק ריבה לתוך הסופגניות.
11. מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אופירה פחימה

עוד מתכונים של אופירה פחימה