שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
ירקות צלויים על מצע פתיתים בורגול

ירקות צלויים על מצע פתיתים בורגול

תאריך פרסום: 27/7/2016
דרוג הגולשים:
אסתי דולב
דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

4

מצרכים

2 זוקיני בינוניים
2 קישואים קטנים
1 כרישה
2 גזרים
2 ענפי תימין
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל גס לפי הטעם
1 כף סוכר חום
3-4 כפות שמן זית
1/2 חב’ פתיתים בורגול של אסם
1/2 חב’ בורגול מלא
1/2 כוס אפונה ירוקה עדינה
2 כפות חמאה
2 כפות שמיר קצוץ

אופן ההכנה

אופן הכנה הבורגול:
1. לחלוט את האפונה הירוקה לכמה דקות במים רותחים ולסנן
2. לערבב בקערת זכוכית את הבורגול והפתיתים ואת האפונה עם החמאה ולהמשיך את אופן ההכנה כפי שמוסבר על האריזה להכנה במיקרו.
3. לאחר שיצא מהמיקרו ונח מס’ דקות, לערבב היטב עם מזלג ,להוסיף את השמיר ולערבב, לפזר על צלחת הגשה שטוחה וגדולה

אופן הכנת הירקות:
1. לחתוך את הזוקיני, הקישואים והגזרים לרצועות דקות
2. לחתוך את הכרשה לפרוסות ולהוסיף לירקות
3. לשפוך על הירקות שמן זית, מלח ופלפל גס, שום, תימין, לערבב היטב
4. לחמם את התנור לחום מרבי, לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה משומן , לשפוך את הירקות על התבנית ולפזר בשכבה אחידה, לפזר מעל את הסוכר החום ולאפות כ 15 עד 20 דקות עד שמשחים.
5. להעביר את הירקות האפויים מהתבנית מעל תבשיל הבורגול
6. כדי להגיש עם רוטב העשוי מטחינה גולמית, יוגורט, מיץ לימון, שום ומלח

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אסתי דולב

עוד מתכונים של אסתי דולב