שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
כיסוני שמרים ממולאים בשר טחון ועגבניות מיובשות

כיסוני שמרים ממולאים בשר טחון ועגבניות מיובשות

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
ניצה ששון
גרסה חגיגית למאפה, שבטעמים שלו הוא מזכיר פיצה במילוי של בולונז. במילים אחרות – הילדים יישתגעו על זה! וגם המבוגרים.
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח שמרים של אסם
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות שמן
1 ורבע כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
למלית בשר:
1/2 ק"ג בשר טחון טרי
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
חופן זיתים פרוסים
6-7 עגבניות מיובשות חתוכות
1/2 כפית אורגנו יבש
עלי טימין מ-3 ענפים


אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מערבבים את מרכיבי הבצק ביד או במיקסר עם וו לישה, ולשים כ-8 דקות או עד לקבלת בצק במרקם אחיד. מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עמוקה או סיר שטוח עם שמן מטגנים את הבצל הקצוץ 5 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום, התבלינים והבשר ומערבבים בכף עץ למרקם פירורי. מוסיפים רסק עגבניות, עשבי תיבול זיתים ועגבניות מיובשות, מטגנים הכל יחד עד שהבשר עשוי.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס"מ. בעזרת כוס רחבה קורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול בכפית מלית, מקפלים לחצי, קיפול נוסף לרבע, מסדרים בתבנית עגולה משומנת בשמן זית בצורת מעגל ובתוכו עוד מעגל וכך הלאה. מורחים בביצה טרופה עם כף שמן זית.
5. אופים 45-40 דקות או עד שהמאפה אפוי גם במרכז.


אולי תאהבו גם את המתכונים הבאים :

פסטייה קטן וחגיגי לראש השנה

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ניצה ששון

עוד מתכונים של ניצה ששון