שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
לזניה ריקוטה ירוקה

לזניה ריקוטה ירוקה

תאריך פרסום: 12/5/2016
דרוג הגולשים:
צילה עופר
זמן הכנה:

85 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

12

מצרכים

תבנית מלבנית בגודל 24X30 ס"מ

חבילת עלי לזניה אסם פסטה פרפקטו (500 גרם)
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים טריים
500 גרם עלי תרד טורקי (ניתן להשתמש בקפוא)
2 כוסות פירורי לחם (פירורית לבנה של אסם)
3 כפות צנוברים קלויים קל
1/2 כוס פרמז’ן מגורדת
500 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה בולגרית 5%
1/4 כפית אגוז מוסקט
300 גרם פרוסות דקות של גבינת פסטו קשה (ניתן להשיג במעדניה בכל סופר)
50 גרם חמאה למריחת התבנית
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מכינים את עלי הלזניה לפי ההוראות בגב באריזה ומניחים על מגבת למנוחה
2. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, הגבינה הבולגרית, גבינת הפרמז’ן, אגוז מוסקט, מלח, פלפל, עלי הבזיליקום והתרד, צנוברים קלויים ופירורי הלחם.
3. מברישים קלות תבנית אפייה בחמאה מומסת ומניחים עלי לזניה, מעל שכבת עלי הלזניה שמים כרבע מכמות המלית ומעל מפזרים פרוסות של גבינת הפסטו הקשה.
4. שמים שכבה שנייה של עלי לזניה ומעל המלית, שכבה שלישית של לזניה ומעל מלית (בשכבות אלו לא שמים את גבינת הפסטו).
5. שמים שכבה אחרונה ורביעית של עלי לזניה מעל המלית. מעל המלית נפזר עד לכיסוי מלא פרוסות של גבינת הפסטו הקשה. נהדק היטב בקצוות ונחתוך ל-12 פרוסות (חשוב לחתוך לפני האפייה).
6. נכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לשעה, עד להשחמת הגבינה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של צילה עופר

עוד מתכונים של צילה עופר