שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מאפה בריוש במילוי תפוחי עץ וקינמון

מאפה בריוש במילוי תפוחי עץ וקינמון

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
עוגת תפוחים חגיגית ומרשימה! הריח של המאפה המופלא הזה יביא אליכם את כל השכונה!
זמן הכנה:

180 דקות

דרגת קושי:

בינוני

מצרכים

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:

500 גרם קמח שמרים של אסם
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
10 גרם (2 כפיות) מלח
50 גרם (כ-1/4 כוס) חלב
5 ביצים
100 גרם חמאה רכה

למלית תפוחים:

150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
150 גרם חמאה
1 כף קינמון
2 תפוחי גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

לקרמבל:

50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה
60 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות



אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל החומרים, למעט החמאה, במיקסר עם וו לישה 5 דקות לקבלת בצק רך. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת בבצק. אוספים את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים לקערה משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים שעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח כמעט.
2. מכינים את המלית: מחממים סוכר חום וחמאה לקבלת תערובת אחידה ומצננים היטב. מוסיפים קינמון ומערבבים.
3. מכינים את הקרמבל: מערבבים את החומרים בעזרת קצוות האצבעות עד לקבלת פירורים בגודל לא אחיד, עוטפים בניילון ושומרים במקפיא.
4. ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35*40 ס"מ, מורחים אותו בתערובת הקינמון, מפזרים תפוחים ופירורי קרמבל.
5. חותכים את העלה לחמש-שש רצועות ברוחב 5 ס"מ. מהדקים/מדביקים את תפוחי העץ והקראמבל למלית הקינמון.
6. מגלגלים רצועה אחת כמו שבלול אותו מניחים באמצע התבנית. רצועה שנייה מגלגלים סביב השבלול וכך ממשיכים הלאה למילוי התבנית כולה. בינתיים הבצק תופח.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. אופים את המאפה במשך 40 דקות או עד שהוא זהוב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • חלופות

    מירי, 9/27/2016 2:25:21 PM

  • תשובה

    בישולים, 14/12/2016

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי