שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
סלט סלק ואננס צלויים, עם גבינת חלומי בוויניגרט מרענן

סלט סלק ואננס צלויים, עם גבינת חלומי בוויניגרט מרענן

תאריך פרסום: 12/5/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

45 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

6

מצרכים

2 סלקים בינוניים שלמים
ראש אננס חתוך לקוביות (ניתן להחליף באננס מקופסת שימורים)
2-3 צנוניות פרוסות דק לחצאי עיגולים
1 צרור עלי רוקט שטופים ויבשים
200 גר גבינת חלומי חתוכה לקוביות
100 גר אגוזי מלך טבעיים
½ כוס רוטב השף של אסם
¼ כוס שמן זית מעודן או שמן חמניות
2 יח’ ארטיק קרח בטעם אננס חתוך לקוביות קטנות (אם משתמשים באננס משימורים, ניתן לשים כף מיץ מקופסת השימורים של האננס במקום הארטיקים)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים בתבנית תנור על גבי נייר אפיה חופן מלח גס ומעליו את הסלקים. צולים כחצי שעה בתנור עד לריכוך. מצננים ופורסים לשמיניות.
3. בתבנית תנור נפרדת מניחים קוביות אננס וצולים עד התקרמלות כ-10 דקות. מצננים.
4. מחממים מחבת טפלון ללא שומן וקולים את האגוזים עד קבלת פריכות.
5. מחממים במחבת 2-3 כפות שמן זית וצורבים את קוביות גבינת החלומי עד הזהבה.
6. הכנת הרוטב: מערבבים יחד בצנצנת את רוטב השף, שמן הזית וקוביות ארטיק אננס/כף מיץ מקופסת שימורים עד לקבלת מרקם אחיד.
7. בקערה גדולה מניחים רוקט, מפזרים מעליו את האננס, הצנוניות והאגוזים ויוצקים כמעט את כל הוויניגרט. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה. מסדרים בצורה יפה את קוביות הגבינה ואת הסלקים ויוצקים את שארית הוויניגרט. מגישים מיד.

* רצוי להכין את גבינת החלומי רגע לפני ההגשה על מנת שתישאר פריכה וחמימה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי