שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוגת גבינה קרה עם פירות העונה

עוגת גבינה קרה עם פירות העונה

תאריך פרסום: 12/5/2016
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
מלכה לבנה עם כתר של פירות. אם לא תספרו שאתם הכנתם, יחשבו שקניתם אותה בקונדיטוריה נחשבת.
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8-10

מצרכים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לתחתית:
2 ביצים שלמות
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
2 כפות קמח תופח של אסם

למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1 גבינת שמנת (225 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל של אסם
1 כוס סוכר
6 פסיפלורה (במידה ומעדיפים טעם מתקתק ניתן להחליף בתרכיז מנגו מרוכז קפוא)
1/2 1 שקיות ג’לטין (21 גרם)
1/3 כוס מים (70 סמ”ק)

לקישוט מעל:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל של אסם

לעיטור:
פירות העונה: נקטרינה, ענבים, פסיפלורה, דובדבן, אננס ועוד...


אופן ההכנה

מכינים את התחתית:
1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים, הסוכר והשמן יחד עד שמתקבלת הקצפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול (יש לשים לב שלא נשארו גושים בבלילה).
3. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 10-15 דקות. יש לצנן את התחתית היטב.

מכינים את המלית:
4. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מכניסים את השמנת המתוקה, הסוכר והפודינג ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה וקשה. מוסיפים את הגבינות ומקציפים עד לאיחוד.
5. חוצים את הפסיפלורה ומעבירים את תוכן הפסיפלורה למסננת על מנת להוציא את הגרעינים ממנו/ להפשיר את רכז המנגו.
6. מוסיפים את רכז הפרי (פסיפלורה/ מנגו) לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
7. בקערה קטנה שמים את הג’לטין עם 70 סמ”ק מים קרים וממתינים 5 דקות לקירור. לאחר 5 דקות מכניסים את הג’לטין למיקרוגל לחימום של דקה – עד שמתקבל נוזל.
8. יוצקים 1/3 ממלית הגבינה לתוך קערת הג’לטין החם. מערבבים היטב עם מטרפה. לאחר שהכל מעורבב שופכים את הגבינה עם הג’לטין ל2/3 הגבינה שנותרה. מערבבים היטב עם מטרפה.

מרכיבים את העוגה:
9. מעל התחתית האפויה, שופכים את מלית הגבינה ומיישרים אותה. מכניסים את העוגה למקרר
10. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג , החלב והסוכר לקצפת יציבה וקשה.
11. מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים מעל שיכבה אחידה של הקרם
12. חותכים את הפירות העונה שבחרתם לקוביות גסות ומסדרים בערימה במרכז העוגה.



אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר