שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
עוגת שיש חלומית

עוגת שיש חלומית

תאריך פרסום: 25/2/2016
דרוג הגולשים:
רות אופק
זמן הכנה:

60 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

7-8

מצרכים

לתבנית בבקה או לשתי תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
3 ביצים
2.5 כוסות (350 גרם שקית קטנה) קמח תופח אסם
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

למלית שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפות חלב

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה ומכניסים למקרר עד שהתערובת מוכנה.
2. בקערה בינונית ממיסים את השוקולד עם החלב במיקרו (מחממים לחצי דקה, מערבבים ומחזירים לחימום עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה).
3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת – חשוב לא להוסיף את הביצים בבת אחת אלא להוסיף ביצה, לערבל וכשהיא נטמעת בתערובת להוסיף את הביצה הבאה.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמנת הקמח לסירוגין ב-3 פעמים – מתחילים עם הקמח.
6. מוסיפים שליש מתערובת הווניל לשוקולד המומס ומערבבים בתנועת קיפול.
7. מקמחים בעדינות את התבנית המשומנת, הופכים ומנערים מעודפי קמח – זה יעזור לשמור שהתערובת לא תידבק לתבנית.
8. יוצקים לתבנית חצי מכמות תערובת הווניל, בעזרת כף יוצקים את תערובת השוקולד ומשאירים כמה כפות לחלק העליון, מכסים ביתרת תערובת הווניל ויוצקים את שארית תערובת השוקולד.
9. בעזרת סכין או קיסם ארוך עוברים בתנועה סיבובית ליצירת דוגמת שיש.
10. אופים 35-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של רות אופק

עוד מתכונים של רות אופק