שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
פיצה קלאסית

פיצה קלאסית

תאריך פרסום: 17/11/2016
דרוג הגולשים:
פיצה קלאסית
דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

5

מצרכים

חומרים ל-2 פיצות בקוטר 30 ס"מ
• 1 צנצנת רוטב עגבניות קלאסי של פסטה פרפקטו
• כפית אורגנו
• 250 גרם מוצרלה מגוררת
• עלי בזיליקום לקישוט
לבצק:
• 500 גרם קמח שמרים אסם (3.5 כוסות + כף) לפיצה ופוקאצ’ה
• 1 כף מלח
• 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
• 300 מ"ל מים פושרים (כוס ורבע)
• רבע כוס שמן זית (לשימון הבצק)

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1. מערבלים את הקמח עם מלח במיקסר עם וו לישה, יוצקים שמן ומים תוך כדי לישה ולשים 10 דקות לקבלת בצק חלק
2. מעבירים את הבצק לקערה ומצפים אותו בשמן זית. מכסים ומתפיחים שעתיים להכפלת הנפח
3. מחממים תנור לחום מקסימלי - מניחים אבן או תבנית הפוכה בתחתית התנור
4. מערבבים את הרוטב עם כפית אורגנו
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בעובי 0.5 ס"מ וקוטר 30 ס"מ. מעבירים את הבצק לרשת פיצה ומסירים את השוליים המיותרים.
6. מורחים רבע צנצנת של רוטב העגבניות על כל פיצה, אופים על האבן או התבנית 5-7 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים את 2 הפיצות ומורחים את הרוטב הנותר. מפזרים גבינה ואופים עוד 5-7 דק’ עד שהגבינה מבעבעת.
7. מגישים מיד עם תוספת עלי בזיליקום מעל

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים