שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
פסטייה קטן וחגיגי לראש השנה

פסטייה קטן וחגיגי לראש השנה

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
אופירה פחימה
פסטייה בלטינית הוא מאפה קטן. בצק חום וקראנצ’י, שמכסה על מילוי עוף מתובל ומופלא. ההכנה אמנם קצת מורכבת, אבל בהחלט מצדיקה את המאמץ ומתאימה לאירוע חגיגי של ערב ראש השנה החדשה!
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

6

מצרכים

1 חבילת עלי פילו שהופשרו במקרר למשך לילה
1 ק"ג פרגיות
8 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם צימוקים שחורים
50 גרם שזיפים שחורים ללא הגלעין
שמן קנולה
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה קינמון
מלח לפי טעם
1 כף מרק עוף
3 כפות סוכר
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

1. נחתוך את הפרגיות לקוביות/רצועות קטנות ונטגן אותן על מחבת שחומם מראש עם שמן קנולה. נעביר את הפרגיות המוכנות לקערה גדולה.
2. נחמם שמן קנולה בסיר ונטגן את הבצל הקצוץ עם 3 כפות סוכר, עד שיהפוך לשקוף.
3. נניח את האגוזים בתבנית ונקלה אותם קלות בתנור.
4. נוסיף לקערת הפרגיות את הבצל עם כל הנוזלים שניגרו במחבת, ואת האגוזים שקלינו.
5. נקצוץ את הצימוקים והשזיפים ונוסיף לקערה.
6. נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב. נתקן את הטעם תוך כדי עד שהתערובת לטעמנו.
נוציא מהמקרר את עלי הפילו. נעביר את העלים לתוך מגבת ונדאג לכסות במגבת תוך כדי עבודה, כדי למנוע התייבשות.
7. ניצוק בקערה קטנה שמן ונבריש את העלה הראשון, עליו נניח עלה נוסף.
8. נניח מנה גדושה של מלית העוף במרכז העלה.
9. נאסוף את העלים ונהדק במרכז (כמו מתנה).
10. נבריש בשמן את העלה מבחוץ.
11. יש לאפות בחום של 190 מעלות עד להזהבה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אופירה פחימה

עוד מתכונים של אופירה פחימה