שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
פשטידת שכבות חגיגית

פשטידת שכבות חגיגית

תאריך פרסום: 15/5/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

4-6

מצרכים

תבנית פיירקס או אלומיניום בגודל 17X27 ס"מ

1 חציל מאורך
2 בטטות בינוניות
3 קישוא / זוקיני
150 גרם גבינת קשקבל / פרמזן מגוררת
1 חבילה פירורית זהב אסם
מעט חמאה שימון התבנית

למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה(מיכל)
3 ביצים
עלים מחמישה ענפי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס
4 שיני שום כתושות

לשימון הירקות:
100 מ"ל שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
מעט חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה

1. מכינים את הירקות: בעזרת מנדולינה פורסים את הירקות לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ.
2. מערבבים יחד את שמן הזית עם השום ומתבלים בתימין מלח ופלפל.
3. מסדרים את פרוסות הירקות בתבנית תנור ומושחים בעזרת מברשת בתערובת השמן משני צידי הירקות.
4. אופים את הירקות בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 15 דקות לריכוך. מצננים.
5. מרכיבים את השכבות: משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות ומפזרים פירורי לחם לכיסוי מלא של התבנית.
6. מסדרים בתבנית שכבה ראשונה של פרוסות בטטה.
7. מפזרים מעל גבינת קשקבל / פרמזן ופירורי לחם.
8. מעל באותו אופן מסדרים את הזוקיני. מפזרים גבינה ופירורי לחם. ולבסוף את מסדרים שכבה של פרוסות החציל, מעל את הגבינה ופירורי הלחם.
9. הכנת המלית ואפייה: מערבבים יחד את מרכיבי המלית – שמנת, ביצים, טימין, שום, מלח ופלפל ויוצקים על הירקות.
10. מפזרים שכבת פירורי לחם אחרונה.
11. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ-40 דקות, עד הזהבה עמוקה. מצננים קלות ומגישים.

*ניתן לגוון במבחר ירקות, להוסיף בצל אדום, או פטריות לפי הטעם.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי