שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
קדירת ירקות שורש, ערמונים ועשבי תיבול

קדירת ירקות שורש, ערמונים ועשבי תיבול

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
זהר לוסטיגר בשן
בכל משפחה יש צמחוני או טבעוני או מישהו ששומר על הגזרה. בשבילם ובשביל כל מי שאוהבים ירקות - תבשיל ססגוני, טעים ומזין שיעשה שמח על שולחן החג שלכם!
זמן הכנה:

45 דקות

דרגת קושי:

קל

כמות סועדים:

4

מצרכים

חומרים ל-4 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל חצוי ופרוס
1 כרישה (רק החלק הבהיר) חצויה לאורכה ופרוסה דק
10 שיני שום קלופות ושלמות
1 שומר פרוס דק
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
2 גזרים פרוסים עבה
1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות
100 גרם ערמונים קלויים וקלופים
10 שזיפים מיובשים ללא גלעין
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול אסם
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול טריים (רוזמרין, מרווה, טימין, זעתר, אורגנו)
1 כפית פפריקה
1 כפית קינמון
1/2 כפית צ’ילי גרוס פלפל שחור גרוס
1 כף סילאן

אופן ההכנה

1. מחממים סיר ברזל כבד עם שמן זית, בצל וכרישה ומטגנים 5 דקות עד לתחילת הזהבה.
2. מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד מחצית מגובה הירקות ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהירקות רכים והעדשים מבושלות.
4. מגישים חם על מצע של אורז או בורגול.

מתוך הספר "לאכול טוב" ממטבחה של שפית טבעית www.zoharlustiger.co.il

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של זהר לוסטיגר בשן

עוד מתכונים של זהר לוסטיגר בשן