שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

תפוחי עץ ממולאים פרגיות ודברים טובים

תאריך פרסום: 6/9/2016
דרוג הגולשים:
אסתי דולב
גרסת פיוז’ן חגיגית לממולאים – הפעם תפוחי העץ משמשים אותנו ואת המלית מבססים על נתחי עוף עסיסיים והמון תבלינים. אפשר להשתמש במלית להכנת סיגרים מבצק סיגר או בצק פילו.
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8

מצרכים

חומרים ל-8 מנות:
8 תפוחי גראנד סמית גדולים
1/2 ק"ג עוף טחון מנתח פרגיות
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן
2 גזרים מגוררים דק
2-3 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1 ביצה
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט
מעט קינמון
1/2 כוס יין לבן
לרוטב טחינה ודבש אסייתי:
1/3 כוס טחינה גולמית משובחת
2 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה אסם
1/2 כפית ג’ינגר מגורר
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. מרוקנים 2/3 מתוכנם של תפוחי העץ בעזרת כף פריזיין או סכין, נפטרים מהגרעינים ואת חתיכות התפוח הנותרות קוצצים ושומרים להמשך.
2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות לריכוך ראשוני, מוסיפים את הגזר, השום והג’ינג’ר ומערבבים יחד תוך טיגון כ-2 דקות. מוסיפים את העוף הטחון, מערבבים בכף עץ להפרדת הפירורים ומטגנים 4 דקות או עד שהבשר מחליף צבע. מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול. מערבבים היטב. מורידים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את התפוח הקצוץ והביצה ומערבבים.
3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
4. ממלאים את התפוחים בתערובת העוף המתובל ומניחים בתבנית אפיה עמוקה. יוצקים לתוכה את היין הלבן, מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות.

בינתיים מכינים רוטב טחינה ודבש אסייתי: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול ומרקם.
לבסוף, מסירים את נייר הכסף, מזלפים על התפוחים מהנוזלים שהצטברו בתבנית ואופים ללא כיסוי, 10 דקות נוספות. מגישים עם רוטב טחינה ודבש אסייתי.




אולי תאהבו גם את המתכונים הבאים:

* כיסוני שמרים ממולאים בשר טחון ועגבניות מיובשות

* סלט סלק עם תפוחי עץ, כוסברה ושקדים

* פסטייה קטן וחגיגי לראש השנה

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אסתי דולב

עוד מתכונים של אסתי דולב