שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
אוסובוקו טלה עם ירקות שורש

אוסובוקו טלה עם ירקות שורש

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
מנה יוקרתית ששמה הולך לפניה, מושלמת לאירוח משפחה ואנשים אהובים בחגי תשרי, באירועים ובמועדים מיוחדים.
זמן הכנה:

180 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

6

מצרכים

8 פרוסות (כ-2 קילו) אוסובוקו טלה
1/2 כוס קמח
1/4 כוס שמן זית
1 ראש שום
3 בצלים אדומים קלופים ופרוסים
5 גזרים קטנים שלמים או גדולים ופרוסים בעובי 2 ס"מ
5 שורשי פטרוזיליה, קלופים ופרוסים בעובי 2 ס"מ
2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לרבעים
5 גבעולי טימין טרי
5 עלי דפנה
1/2 ליטר יין אדום
1/2 ליטר ציר בקר או מים
6 כפות רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול של עומר מילר, אסם
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מייבשים את הבשר היטב בעזרת מגבת נייר וחורצים בחלקו החיצוני חתכים במרחק של 5 ס"מ אחד מהשני.
2. מתבלים במלח ופלפל, מקמחים בעדינות.
3. מחממים מחבת או סיר עם תחתית עבה במעט שמן זית ומטגנים את הבשר משני צדדיו, מעבירים את הבשר לצלחת נפרדת.
4. באותו סיר, מטגנים את הבצל, הגזרים, השורשים והשום כ 10-15 דק’ עד להגעה לגוון זהוב.
5. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גדולה עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מתבלים בטימין, עלי דפנה, רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול של אסם<a class=רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול לבישול' style='max-width:initial;'> ומוסיפים ציר או מים. מביאים לרתיחה מחודשת.
6. מסדרים את הבשר בתבנית תנור, מסדרים מעל את הירקות עם הנוזלים. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומבשלים 3 שעות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי