שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

אצבעות פילו במילוי דלעת ערמונים

תאריך פרסום: 23/10/2015
דרוג הגולשים:
אצבעות פילו במילוי דלעת ערמונים

מצרכים

1 חבילת בצק פילו
1-2 דלעת ערמונים (תלוי בגודל)
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית

אופן ההכנה

1. מפשירים את בצק הפילו במקרר במשך לילה שלם. שעתיים לפני הכנת המתכון מוציאים את הקופסה למשטח העבודה, להפשרה סופית.
2. בינתיים, קולפים את דלעת הערמונים ונפטרים מהגרעינים. קוצצים לקוביות.
3. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית פיירקס, יוצקים מעל מעט (מעט!) שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. לא להתקמצן על הפלפל, בבקשה. מערבבים.
4. קולים בתנור חם מאוד (חום מקסימלי) ומערבבים מדי פעם. קולים עד ששולי הקוביות נחרכים (לא לפחד!). מוציאים ומצננים.
5. להכנת המעטפות פותחים את קופסת הפילו ושוטחים את גליל הבצק על השיש. לוקחים עלה אחד ומניחים על השיש (החלק הצר של מלבן הבצק קרוב אליך).
6. מתיזים על גליל הבצק 2-3 כפות מים וכף שמן זית אחת. מניחים בבסיס הצר של הגליל 3 כפות קוביות דלעת ערמונים קלויה. מקפלים ממך קדימה כך שהקוביות מכוסות בבצק. מקפלים את השוליים הארוכים פנימה, טיפונת באלכסון, כך שייווצר טרפז - בסיס רחב קרוב אליך, בסיס צר רחוק ממך. מגלגלים ממך קדימה לצורת סיגר, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. חוזרים על הפעולה עם עוד בצק ועוד קוביות דלעת.
8. מלטפים את כל הגלילים ביד רטובה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שמשחים היטב.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים