שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
בבקה

בבקה

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

120 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8

מצרכים

500 גרם קמח שמרים של אסם
80 גרם סוכר
2 ביצים
120 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה רכה

למילוי שוקולד:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות שוקולית
100 גרם סוכר חום
קמצוץ קינמון

למלית נוגט:
150 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת נוגט
60 גרם שוקולד צ’יפס

לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים

אופן ההכנה

מכינים מראש את סירופ הסוכר, לזיגוג העוגה אחרי האפייה. מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים.
1. שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מלח, סוכר ומערבבים עם כף לפיזור אחי.ד
2. מוסיפים נוזלים - ביצים, מים ושמנת ולשים 6 דקות עד קבלת בצק דביק יחסית
3. משלבים בהדרגה חמאה רכה ולשים עוד 4 דקות.
4. מסיימים לישה לא לפני שמעלים את מהירות הלישה למקסימום וממתינים עד שהבצק ייאסף מהדפנות סביב וו המיקסר.
5. מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות. הבצק צריך להיות שומני אך לא דביק.
6. אוספים לכדור ומתפיחים בטמפ’ חדר חצי שעה עד שמתחילים לראות שהבצק עולה יפה
7. מעבירים למקרר לילה שלם להתפחה איטית.
9. מכינים את מלית השוקולד: ממיסים יחד שוקולד וחמאה על באן מרי או מיקרוגל
10. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
11. מצננים לטמפ’ חדר כדי שיהיה נוח למרוח אותו על בצק

12. מכינים את מלית הנוגט: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (בקערה עם מרית) חמאה רכה עם נוגט ושומרים בצד לשימוש.
13. לאחר התפחה - חשוב לעבוד עם הבצק קר מהמקרר ובטמפ’ חדר ממוזג והכי חשוב בזריזות!
14. מחלקים את הבצק ל 2. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 5 מ"מ ומורחים עליו את המלית. 15. מגלגלים לרולדה. כאשר על הנוגט מפזרים את שוקולד הצ’יפס.
16. קולעים בורג משתי הרולדות ומעצבים לעיגול.
17. מעבירים לתבנית בבקה קוטר 24/26 ומתפיחים בשנית להכפלת הנפח.
18. מורחים ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי/פניני שוקולד מעל.
19. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.
20. כבר אחרי 25-30 דקות הבבקה תקבל צבע יפה, אך היא עדיין לא תהיה מוכנה מבפנים.
21. כסו את שטח הפנים שלה בנייר כסף ותנו לה את הזמן.
22. מצננים מעט ומזגגים בסירופ סוכר.


אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי