שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

בקוף - מאפה בשר אלזסי

תאריך פרסום: 13/12/2015
דרוג הגולשים:
בקוף - מאפה בשר אלזסי

מצרכים

1/4 כוס שמן זית
1/2 1 קילו תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
1 סלסלת פטריות
1/2 1 קילו בקר בקוביות
3 גזרים
3 כרישות
2 עגבניות גדולות ובשלות
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

אופן ההכנה

1. קוצצים גס את הבצלים ומזהיבים היטב בשמן הזית.
2. קוצצים את השום, מוסיפים ומערבבים. קוצצים את הפטריות, מוסיפים ומטגנים עד שהן חדלות להפריש נוזלים. מסירים מהאש.
3. שוטפים את תפוחי האדמה ופורסים דק-דק (אין צורך לקלף). משמנים תחתית תבנית פיירקס גדולה ועמוקה בשמן זית ומסדרים עליה פרוסות תפוחי אדמה כמו קלפים. ממליחים ומפלפלים.
4. מסדרים מעל שיכבה של כרישה וגזר, ממליחים ומפלפלים.
5. מסדרים מעל את קוביות הבשר, ממליחים ומפלפלים.
6. מסדרים מעל שכבת תפוחי אדמה כמו קלפים ומעליה את הבצל והפטריות שטיגנו. ממליחים ומפלפלים.
7. גומרים בשכברה אחרונה של פרוסות תפוחי אדמה כמו קלפים, ומעליה פרוסות עבות של עגבניות. ממליחים ומפלפלים ויוצקים מעל את היין.
8. מכסים היטב ואופים 3-4 שעות בחום של 180 מעלות. הבקוף מוכן כשהשכבה העליונה של תפוחי האדמה משחימה, והריח המתפשט בבית משכר.
9. מוציאים מהתנור, מחכים עשר דקות ואז מגישים. הכי טוב להגיש באמצעות כף גדולה לצלחות מרק שטוחות. זה לא ייפרס כמו עוגה אלא ייצא בבלגן, אבל ככה זה באלזס.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים