שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
מאפה שמרים ממולא בשר ופירות יבשים

מאפה שמרים ממולא בשר ופירות יבשים

תאריך פרסום: 26/3/2016
דרוג הגולשים:
אלונה זוהר
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

"סיר פלא" (תבנית עגולה עם חור באמצע) בקוטר "26:

לבצק:
1 חבילה תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אֹסם (350 גר’)
1 ביצה XL
120 מ"ל (½ כוס) מים פושרים
70 גרם מחמאה מומסת
3/4 כף סוכר
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית

למלית:
350 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
6 משמשים מיובשים קצוצים
¼ כוס חמוציות
3 כפות צנובר קלוי (על מחבת חם, יבש בלי שמן, עד להזהבה)
1 כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
½1 כפות רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול של אסם<a class=רוטב בסיסרוטב בסיס לבישול לבישול' style='max-width:initial;'> כשר לפסח
1 כף עלי טימין טריים



לציפוי:
חלמון + 3 כפות מים
שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את המלית: מחממים מחבת יבש על להבה בינונית וקולים בו צנוברים עם כף פפריקה עד להזהבה. מצננים.
3. מחממים שמן זית במחבת נקי. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת בצד. מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי פירור במזלג, עד שהוא מחליף את צבעו. מחזירים את הבצל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את התבלינים, את הטימין ואת רוטב הבסיס ומערבבים. מעבירים לקערה. מוסיפים את הפירות היבשים ואת הצנוברים הקלויים. מערבבים ומקררים היטב.
4. בזמן שהמלית מתקררת מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות (ניתן גם בידיים), עד לקבלת בצק נוח לעבודה ונעים למגע. מניחים את הבצק מכוסה, במקום חמים, למשך כשעה, עד שיכפיל את נפחו.
5. מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק על משטח מקומח בקורנפלור. מרדדים את הבצק למלבן, באורך 30 ס"מ ובעובי ½ ס"מ. כשהצלע הרחבה לכיוון שלנו.
6. מסדרים את המלית לאורך השליש התחתון של הבצק בצד שקרוב אלינו. בעזרת סכין חד חורצים חריצים בחלק החשוף של הבצק, בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לרולדה. סוגרים את הרולדה לעיגול.
7. משמנים את התבנית ומניחים את המאפה בתוכה. מתפיחים כשעה עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
8. מברישים את המאפה בחלמון מעורבב במים, ומפזרים שומשום מעל.
9. אופים בתנור ב-180 מעלות, כמשך כ-35-30 דקות. ב-10 הדקות האחרונות של האפייה מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית).
10. מגישים חם.

טיפ:
אם מכינים מראש רצוי להוציא את המאפה מהתנור 10 דקות קודם, ולהשלים את האפייה לפני ההגשה





אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של אלונה זוהר

עוד מתכונים של אלונה זוהר