שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
גושט גידג’ה

גושט גידג’ה

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

1/2 ק"ג קמח, מנופה
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כוס מים

למלית:
250 גרם בשר צלעות מס 2
3 בצלים קצוצים דק
1 כף כמון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל צ’ילי גרוס
2 כפות שמן זית
50 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות - אופציונלי

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את היבשים - קמח, סוכר ומלח ולשים כמה שניות לפיזור אחיד.
2. מגבירים מהירות הלישה לבינונית ומוסיפים את כל השמן ואת המים לסירוגין ולשים עד קבלת כדור בצק אחיד.
3. מרגע שהבצק נאסף לכדור, מעלים מהירות טיפונת ולשים 10 דקות עד קבלת בצק פלסטי, אחיד ונעים לעבודה.
4. מניחים למנוחה קצרה בת 10-15 דקות.
5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ושמים במקרר עד לשימוש.
6. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
7. מרדדים לעיגול דק, שמים במרכז ממלית הבשר וסוגרים לכדור וכן הלאה.
8. שמים בתבנית על נייר אפיה כשתפר הסגירה כלפי מטה.
9. מורחים בביצה טרופה עם מעט מלח.
10. מפזרים תערובת שומשום לבן ושחור קלויים ואופים 40-50 דקות, עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.


אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי