שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

ה-פריקסה - כריך טוניסאי

תאריך פרסום: 5/3/2014
דרוג הגולשים:
ה-פריקסה - כריך טוניסאי

מצרכים

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1כפית סוכר
2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית

לטיגון
בקבוק ליטר שמן מומלץ קנולה/תירס

להגשה/מילוי- הכל עניין של טעם מה אוהבים ואיך אוהבים את הסנדוויץ’

טונה
תפו"א מבושל חתוך לעיגולים
זיתים
מלפפון חמוץ
ביצים קשות פרוסות
ממרח אריסה
מיונז
עגנייה פרוסה
פטרוזיה קצוצה
בצל סגול פרוס לרצועות דקות
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים.
-אם משתמשים בשמרים טריים. -מומלץ להמיס אותם במים פושרים עם המלח ולהוסיף לקמח.
מוסיפים את המים והשמן ומתחילים ללוש את הבצק
אז שנוצר בצק חלק ,גמיש ומעט מאד דביק.
משמנים מעט את הידיים ומורחים את הבצק מכל צדדיו כך שהוא נמצא בקערה מעט משומנת.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים מעל מגבת לחה סוגרים הכל ביחד עם שקית ניילון ומניחים להתפחה של כ-40 דקות.
הבצק הכפיל את נפחו ואפילו ניתן להריח את הבצק מבעד לעטיפה...
קורצים עיגולים יפים מהבצק ומגלגלים מעט לצדדים. כך שתיוצר צורת לחמניה מאורכת.
לכווץ מעט בקצות הלחמניה משני צדדיה- ומקבלים את הצורה הקלאסית של הפריקסה.
מניחים על תבנית ומכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה נוספת של 30-40 דקות.

שלב הטיגון
יוצקים לסיר עמוק בקבוק ליטר שמן
מחממים עד שנוצרות בועות קטנות מסביב לכף עץ במהירות. ומנמיכים את האש לבינוני.
מטגנים ראשית את הצד שנמצא כלפי מעלה- היבש.
עד שהוא מקבל קצת צבע זהוב והופכים צד. בערך 3-2 דקות כל צד.
מניחים להתקרר על נייר סופג.
פורסים את הפריקסה לאורכו וממלאים בכל טוב...

בתאבון רב, ובהצלחה!!!

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • ההההההההה

    ההההההההההה, 8/29/2014 4:52:13 PM

פרפקטו רטבים