שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

חגיגת נתחוני בקר

תאריך פרסום: 19/5/2013
דרוג הגולשים:
חגיגת נתחוני בקר

מצרכים

500 גרם בשר כתף חתוך לרצועות דקות ארוכות
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום כתושות
2 כוסות אפונה קפואה
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
3-4 גבעולי סלרי אמריקאי
5-6 קלחי בצל ירוק
4-3 כפות תבלון סויה ’אסם’
כוס אגוזי קשיו קלויים

אופן ההכנה

1. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל השחור.

2. מחממים את השמן במחבת ווק, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להשחמה.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

3. מוסיפים לסיר את רצועות הבשר, מטגנים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.

4. בסיר גדול מרתיחים מי מלח, מוסיפים למים את האפונה והשעועית. חולטים 10 דקות ומסננים.

5. מעבירים את הירקות למחבת שבה טיגנו את הבשר.

6. חותכים את גבעולי הסלרי והבצל הירוק לקטעים אלכסוניים באורך ס"מ אחד, מוסיפים אותם למחבת ובוחשים.

7. מתבלים את התבשיל ברוטב הסויה וברוטב הצ’ילי. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.

8. מסירים מהאש, מפזרים את אגוזי הקשיו ומגישים.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים