שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען

טארט קראמבל אגסים

תאריך פרסום: 30/8/2010
דרוג הגולשים:
טארט קראמבל אגסים

מצרכים

טארט מיוחד שמהבצק שלו מייצרים גם את הבסיס וגם את הקרמבלס.
לתבנית בקוטר 24 ס"מ .

210 גרם קמח תופח אסם ( 1 וחצי כוסות)
100 גרם קמח תופח מלא אסם
1 כפית קינמון
150 גרם חמאה קרה בקוביות
75 גרם סוכר דמררה
3 כפות מים קרים
3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
1 ביצה
20 גרם סוכר

אופן ההכנה

מנפים את הקמחים והקינמון יחדיו, ומכניסים למעבד מזון יחד עם קוביות החמאה הקרות. מערבבים מעט מאוד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוציאים כרבע מן הכמות לקערה נפרדת ומערבבים את הסוכר דמררה יחדיו ומשאירים בצד עבור הציפוי הסופי (קראמבלס).
מחממים את התנור ל- 170מעלות .
מוסיפים למעבד המזון עם יתרת התערובת (נשארה כ-3/4 כמות) עם 2 כפות מים קרים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. מעבירים למקפיע למשך 20 דקות.
אופים את הבצק "אפייה עיוורת" - מניחים נייר אפייה על הבצק ועל הנייר מניחים משקולות (למשל שעועית יבשה) כ- 20 דקות. מוציאים מן התנור ומסירים את הנייר אפיה והמשקולת.
מפזרים את האגסים על בצק הטארט האפוי.
מערבבים קרם –פרש עם הביצה והסוכר ויוצקים את התערובת על האגסים. מפזרים מעל את הציפוי הסופי - פירורי הבצק שנשמרו בצד.
אופים הכל יחדיו ב- 160 מעלות כ- 45 דקות .
מגישים חם או קר, עם כדור גלידה ליד.

טיפים:
יש לחתוך את האגסים לקוביות אחידות וזהות.
מומלץ להשתמש באגסים מסוג "ספדונה" ואף קשים במעט.

אהבתם? יש לכם מה לשפר?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים