שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
טבית, חמין עיראקי

טבית, חמין עיראקי

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
ניצה ששון
זמן הכנה:

45 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

6

מצרכים

1 עוף שלם
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
3 עגבניות מגורדות או קצוצות דק
3 כפות רסק עגבניות
100 גרם בשר בקר קצוץ או טחון
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות בהרט
1 כף מלח ומעט פלפל שחור
1 כפית הל טחון
1 כפית קינמון
1 כף אבקת מרק בצל אסם

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי המלית, בשר טחון, בצל, עגבנייה, אורז, בהרט, קינמון, הל, רסק עגבניות, אבקת המרק, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
3. ממלאים את העוף בתערובת האורז והבשר (את יתרת האורז שומרים בצד), סוגרים את פתח העוף עם קיסמים.
4. בסיר גדול מניחים את העוף במרכז ואת שאר מלית האורז מפזרים באופן שווה מסביב לעוף.
5. יוצקים מים לסיר עד לכיסוי העוף.
6. מביאים את התבשיל לרתיחה על הגז ולאחר מכן מכניסים לתנור על חום נמוך (כ-125 מעלות, תלוי בתנור) ללילה שלם.

הצעת הגשה:
מומלץ להגיש עם סלט עגבניות קצוצות ועמבה.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • טבית

    לילי, 4/24/2016 7:25:33 AM

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ניצה ששון

עוד מתכונים של ניצה ששון