שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
טרופיקנה - קינוח קוקוס ואננס

טרופיקנה - קינוח קוקוס ואננס

תאריך פרסום: 30/3/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
זמן הכנה:

20 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

8

מצרכים

ל-8 כוסות בנפח 150 מ"ל:

1 שקית פודינג בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד (מתוך אריזת קינוחי כוסות כשר לפסח - אסם)
; שקית שבבי קוקוס מקורמל (מתוך אריזת קינוחי כוסות כשר לפסח - אסם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1-2 כפות פינקולדה – לא חובה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות / 2 כפות שמן קוקוס מומס
אננס חתוך לקוביות
40 גרם (4 כפות) סוכר
100 גרם אננס חתוך לקוביות לקישוט

אופן ההכנה

1. מכינים קרם וניל ופצפוצי שוקולד: במיקסר במהירות בינונית מקציפים מיכל שמנת מתוקה, חלב ופודינג במשך כדקה וחצי, עד לאיחוד. ניתן להוסיף 2 כפות פינקולדה בקרם ולערבב (לא חובה). למרקם קרמי עדין יותר ניתן להקציף ידנית עם מטרפה. מעבירים את הקרם לשקית הזילוף וחותכים את קצה השקית. שומרים בקירור עד להרכבת המנה.
2. מכינים את הקרמבל: שמים בקערה קוקוס מקורמל וחמאה או שמן קוקוס מומס וממוללים בידיים ליצירת פירורים. מעבירים למקפיא לכ-15 דקות.
3. מכינים את קולי האננס: חותכים את האננס לקוביות קטנות (כ-1/2 ס"מ) ומניחים 3/4 מהכמות במחבת קטנה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים יחד על אש בינונית עד להמסה של הסוכר. את התערובת טוחנים בבלנד סטיק עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים.
4. מרכיבים את הקינוח: לכל כוס מזלפים שכבה של כ1.5 ס"מ של קרם הוניל. מוסיפים מעל כפית גדושה של קוקוס מקורמל ומנערים קלות להשטחה. מזלפים עוד שכבת קרם וניל בעובי של כ1.5 ס"מ ומעליה יוצקים שכבה של כ1/2 ס"מ קולי אננס. מוסיפים שכבה נוספת של קוקוס מקורמל ומניחים מעליה שארית קוביות האננס החתוך לקישוט.
5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות. מומלץ כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

טיפ:
במקום אננס טרי ניתן להשתמש בקופסת שימורי אננס. במקרה זה יש להוריד את הסוכר בשלב הכנת הקולי.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי