דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש
  • מתכונים
  • המגזין
  • המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

(7)
80 דקות
קל
מתכונאי/ת: רות אוליבר
לזניה תענוג, מלאה בכל טוב - רוטב בשמל, מוצרלה טרייה, רוטב עגבניות ובזיליקום טרי

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
עגבניות שרי
4  כפות
שמן קנולה
5  שיני
שום
1  כף
רסק עגבניות
  לפי הטעם
מלח
1  כף
סוכר לבן
50  גרם
חמאה
3  כפות
קמח לבן
3  כוסות
חלב
  לפי הטעם
מלח
  לפי הטעם
אגוז מוסקט
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
200  גרם
גבינת מוצרלה
50  גרם
גבינת פרמזן מגוררת
2 
עגבניות שרי (לשכבה העליונה)
10 
עגבניות שרי (לשכבה העליונה)
3  כדורים
גבינת מוצרלה
0.5  זר
בזיליקום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    20 דקות
    להכנת רוטב העגבניות - שמים בסיר בינוני את העגבניות, שמן, שיני שום, רסק עגבניות, מלח וסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (כ- 20 דקות בערך).
  • שלב 2

    2 דקות
    להכנת הבשמל - ממיסים חמאה בסיר בינוני קטן, מוסיפים קמח ומערבבים דקה-שתיים.
  • שלב 3

    0 דקות
    תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החלב, מתבלים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    תוך כדי ערבוב, מבשלים עד להסמכה, מסירים מהאש, ומערבבים.
  • שלב 5

    1 דקות
    להרכבת הלזניה - מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • שלב 6

    5 דקות
    מפזרים בתחתית התבנית (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ) מעט רוטב עגבניות (4 -5 כפות), ומניחים מעל עלי לזניה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מפזרים מעל רוטב עגבניות ואז רוטב בשמל, ומעל מפזרים מעט גבינת מוצרלה, מניחים מעל שכבת עלי לזניה מפזרים רוטב עגבניות, רוטב בשמל, גבינת מוצרלה מגוררת, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים או שלוש (חשוב להשאיר רוטב בשמל לשכבה העליונה).
  • שלב 8

    0 דקות
    על שכבת עלי הלזניה העליונה, יוצקים רוטב בשמל בלבד, מפזרים פרמזן, מסדרים מעל פרוסות עגבניות, עגבניות שרי חצויות וקרעים גסים מן המוצרלה הטרייה.
  • שלב 9

    35 דקות
    אופים כ- 35 דקות או עד שהלזניה מזהיבה קלות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מפזרים בזיליקום טרי ומקררים מעט. מגישים חם. בתיאבון!
לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 1 מתוך 10

להכנת רוטב העגבניות - שמים בסיר בינוני את העגבניות, שמן, שיני שום, רסק עגבניות, מלח וסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (כ- 20 דקות בערך).

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 2 מתוך 10

להכנת הבשמל - ממיסים חמאה בסיר בינוני קטן, מוסיפים קמח ומערבבים דקה-שתיים.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 3 מתוך 10

תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החלב, מתבלים ומביאים לרתיחה.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 4 מתוך 10

תוך כדי ערבוב, מבשלים עד להסמכה, מסירים מהאש, ומערבבים.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 5 מתוך 10

להרכבת הלזניה - מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 6 מתוך 10

מפזרים בתחתית התבנית (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ) מעט רוטב עגבניות (4 -5 כפות), ומניחים מעל עלי לזניה.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 7 מתוך 10

מפזרים מעל רוטב עגבניות ואז רוטב בשמל, ומעל מפזרים מעט גבינת מוצרלה, מניחים מעל שכבת עלי לזניה מפזרים רוטב עגבניות, רוטב בשמל, גבינת מוצרלה מגוררת, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים או שלוש (חשוב להשאיר רוטב בשמל לשכבה העליונה).

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 8 מתוך 10

על שכבת עלי הלזניה העליונה, יוצקים רוטב בשמל בלבד, מפזרים פרמזן, מסדרים מעל פרוסות עגבניות, עגבניות שרי חצויות וקרעים גסים מן המוצרלה הטרייה.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 9 מתוך 10

אופים כ- 35 דקות או עד שהלזניה מזהיבה קלות.

לזניה קפרזה עם בשמל, עגבניות ומוצרלה טרייה

שלב 10 מתוך 10

מפזרים בזיליקום טרי ומקררים מעט. מגישים חם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 3

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ל לימור

יצא מוצלח מאוד!! הוספתי לרוטב בזיליקום ואורגנו, אני לא יכולה לדמיין רוטב ללזניה בלי זה, ובאמת יצא מהמם

מערכת בישולים

היי לימור, תודה, איזה כיף לשמוע. חג שמח ❣️

א אסי

בחומרים כתוב רוויון ובמתכון לבשמל כתוב חלב.מה נכון?

מערכת בישולים

היי אסי, תודה על תשומת הלב, מדובר בחלב ושינינו במתכון. יום מקסים

מ מיכל רודן

האם המוצרלה 200גרם זה הפרוסות הלבנות או גבינה מגורדת

מערכת בישולים

היי מיכל, אפשר להשתמש במוצרלה טרייה בפרוסות או מגוררת. מה שתעדיפי. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • לזניה
  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • אמצע שבוע
  • מנה עיקרית
  • מאכלי עדות
  • אוכל איטלקי
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לחגים
  • מתכונים ללזניה
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה מלנזנה קלאסית

    לזניה מלנזנה קלאסית

    60 דקות קל
  • לזניה בסיר אחד

    לזניה בסיר אחד

    30 דקות קל
  • מיני לזניה ירקות

    מיני לזניה ירקות

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • השפים שלנו